KARABÜK MAHALLESİ’NİN SORUNU ASANSÖRLE ÇÖZÜLDÜ

KARABÜK MAHALLESİ’NİN SORUNU ASANSÖRLE ÇÖZÜLDÜ

KARABÜK’te 150 basamaklı merdiveni kullanarak evlerine giden Karabük Mahallesi sakinlerinin merdiven çilesi bitti. Karabük Belediyesi, 32 metre yüksekliğinde 10’ar kişilik iki kabinden oluşan asansör kuleyi, törenle hizmete açtı.

Karabük Belediyesi,  Karabük Mahallesi’ndeki 150 metre uzunluğundaki merdivenleri kullanmaktan usananların çilesini asansörle sonlandırdı. Tepenin bulunduğu yere 10 kişi kapasiteli 2 kabinden oluşan 32 metre yüksekliğinde kule asansör yapıldı. Kentteki 6.asansörün açılışı okunan duanın ardından kurdele kesilerek yapıldı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kentin yüksek tepelerine kurulmuş olan mahallede yaşayan vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak adına, yürüyen merdiven, yatay ve kule asansörler ile köprüler yaptıklarını belirterek, ’’Önümüzdeki günlerde 54 metre yüksekliğinde bir asansör daha kullanıma girecek. Böyle bir asansör Türkiye’de yapılmış değil. Bu asansörlerin en büyük faydası şu; vatandaş daha fazla yol yürüyor. Bu kadar rampayı, merdivenleri çıkmak vatandaşlara çok zor geliyor. Vasıta kullanacağı yere şimdi asansörlerin sayesinde yürüyüş yollarını uzatmış oluyoruz. Hayatı, ulaşımı kolaylaştırmış oluyoruz. Vatandaşlara ne yapsak az. Elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya gayret ediyoruz.’’ dedi.

Vatandaşlar ise merdiven inip çıkmakta zorlandıklarını, asansör sayesinde rahat edeceklerini söyleyerek başkan Vergili’ye teşekkür ettiler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: