KARABÜK LEZZET ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KARABÜK LEZZET ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KARABÜK’ün UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesinde Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Karabük Lezzet Şenlikleri’ düzenlendi.

21-27 Mayıs’ta kutlanan ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Karabük Lezzet Şenlikleri’ ilçeye bağlı Yazıköy köyünde başladı. Dün akşam pişmesi için konulduktan sonra hava almaması için ağzı killi toprakla kapatılan fırından keşkek alındı. Daha sonra ilçeye hareket edilerek Hıdırlık Tepesi’nden Tarihi Çarşı Bölgesi’ne bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Karabük Valisi Mustafa Yavuz, ’’Artık dünya farklı lezzetlerin peşinde koşuyor. Lezzet neredeyse onu arıyor, buluyor. Ben inanıyorum ki; Karabük gastronomisi olarakta, turizm şenlikleriyle birlikte, Türk Mutfağı etkinlikleriyle birlikte gastronomi turizmine bir katkı sağlarız’’ dedi.

Vali Yavuz, kısa süre içerisinde Yenice ilçesinde üretilen ıhlamur balını,  Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alarak ülkeye ve dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından çocukların halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi. Lokum için kaynatılan kazana safran boşaltıldı. Yöresel ürünlerin yer aldığı stantlar gezildi, vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: