KARABÜK 84 YAŞINDA

KARABÜK 84 YAŞINDA

KARABÜK Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR)’in temelinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 84’üncü yıldönümü törenle kutlandı.

Kent Meydanı’nda düzenlenen tören Karabük Valisi Fuat Gürel’in, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından il genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve Spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Vali Gürel, şöyle dedi:’’Karabük’ümüzün kuruluşunun 84. yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Aslında bugün Karabük’ün kuruluşundan çok, ülkemizin ağır sanayi hamlesinin de bir nevi yıldönümünü kutluyoruz. Bizi daha çok heyecanlandıran da budur aslında, Karabük’ümüzün ülkemize katmış olduğu katkı ve değer düşünülenin çok ötesinde. Bundan tam 84 yıl önce 3 Nisan 1937’de Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla Karabük’te sadece bir fabrikanın temelleri değil; bugün ülkemizi ayakta tutan tüm sanayi tesislerinin de temelleri atılmış oldu. Karabük Demir ve Çelik İşletmelerinin şimdiki adıyla Kardemir’in işletmeye açıldığı günden bu yana hala “Fabrikalar Kuran Fabrika” unvanını elinde tutuyor. Sadece Cumhuriyet Kentimiz Karabük’ümüzü değil, modern Türkiye’mizin birçok şehrinin kurulmasında Karabüklü işçimizin emeği ve alın teri ile üretilen ürünler var. Bu şehirde yaşamak ve bu şehrin havasını teneffüs etmek, emeğin hakkını layıkıyla veren insanıyla hemhal olmak her şeyiyle güzel, her şeyiyle özel. Ülkemizi ve dünyamızı derinden etkileyen COVİD-19 salgınının etkilerini maalesef halen yaşamaktayız. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak için almış olduğumuz tedbirler neticesinde yarın sokağa çıkma kısıtlaması olduğundan bu töreni bugüne almak zorunda kaldık. Bu yıl salgının gölgesinde etkinliklerimizi sınırlı tutarak sanal etkinliklere ağırlık verdik. Bu kapsamda dün Üniversitede yaptığımız bir törenle sanal bir sanayi fuarı açtık. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumumuzun 5.sini yine bu yıl da gerçekleştiriyoruz. Yine Uluslararası Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrolü Sempozyumumuz var. Bu etkinliklerin hazırlanmasında emek veren, gayret gösteren, destek sağlayan tüm kuruluşlarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl salgın şartları ortadan kalkar ve çok daha güzel etkinlikler yaparız. Karabük’ümüze KARDEMİR’in yapılması iradesini ortaya koyan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarına, kuruluşundan bugüne kadar emeği geçmiş herkese şükranlarımı sunuyor, rahmeti rahmana kavuşanları, aziz şehitlerimiz başta olmak üzere rahmet ve şükranla anıyor ve tüm Karabüklü hemşerilerimi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. 3 Nisan Karabük’ümüzün kuruluşunun 84. yıldönümü kutlu olsun.”

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: