KARABAĞ ZAFERİNİN 1.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

KARABAĞ ZAFERİNİN 1.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

KARABÜK’te Azerbaycan’ın topraklarını Ermeni işgalinden kurtardığı Karabağ Zaferi’nin 1’inci yıl dönümünü coşkuyla kutlandı.

Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, 125. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanı Hasan Başkök, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildiği program Karabağ zaferini anlatan kısa görsel videonun gösterilmesinin akabinde açılış konuşmaları ile devam etti.

Vali Gürel, “Türkiye bizim için ne ise Azerbaycan’da bizim için 0’dur “Tek Millet İki Devlet” söylemi aslında öyle içi boş olan bir laf değil, şükürler olsun ki yakın geçmişte ortaya konulan irade ile ne kadar samimi olunduğunu ortaya koyan değerli bir ifadedir. Kahraman Azerbaycan askerleri ortaya koydukları irade ile Türkiye Cumhuriyetinin ortaya koyduğu destekle bugünleri gördük. Bizler aslında yıllardır aynı düşüncede olan Tek Millet İki Devletiz, Azerbaycan ordusunun teknik altyapısının belli bir noktaya gelmiş olması ve Türkiye Cumhuriyetinin vermiş olduğu desteklerle ve kurmay zekanın sayesinde şükürler olsun ki Karabağ Zaferini kazanmış olduk. Kardeşlerimizin bu zaferini yürekten kutluyorum, Karabağ bir Türk yurdudur.’’

Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Marziye Memedli tarafından “Karabağ’ın Tarihi İşgali ve Kurtuluşu” konulu konferansın ardından Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve Ses Sanatçısı Nahide Saygün Akkal Azerbaycan halk müziği eserlerini seslendirdiği program, Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova tarafından Vali Fuat Gürel’e Karabağ Zaferi birinci yıl dönümü anısına plaket sunmasının ardından sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: