KAMU BAŞDENETÇİSİ MALKOÇ, KARABÜKLÜLERLE BULUŞTU

KAMU BAŞDENETÇİSİ MALKOÇ, KARABÜKLÜLERLE BULUŞTU

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, ‘’Hukuk fakültelerinde ilk derse giren hocalar bütün öğrencilere şunu söylerler; en iyi mahkeme kararından daha iyidir taraflar arasındaki en kötü anlaşma. Anlaşmada rıza vardır. Anlaşmada mutabakat vardır. Anlaşmada karşılıklı görüşme vardır.’’

Malkoç, 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Ombudsman Karabüklülerle Buluşuyor’ programında konuştu.

Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun, idare ile vatandaş arasında çıkan sorunların çözümünde mahkemesiz olarak gayeye ulaşmak ve vatandaşı rahatlatmak için kurulduğunu belirterek, ’’Mahkemeye gitmeden önce devletle idare arasında çıkan sorunları çözmek için birçok kurum kurulmuş. CİMER bunlardan biri, en çok bilineni. Her birinin fonksiyonları ayrı ayrı. Biz anayasadan ve kanundan aldığımız yetkilerle sizlerin müracaatları, şikayetleri üzerine idarenin eylem ve işlemleriyle tutum ve davranışlarını denetliyoruz, tavsiye kararları veriyoruz ve bu faaliyetlerimizi yıllık olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine bildiriyoruz’’ dedi.

Malkoç, bir sorunun mahkemeye intikal etmeden çözülebilmesinin önemli olduğunu ifade ederek, ‘’Tabii asıl mesele hiç sıkıntı olmadan hizmetlerin yürümesi ama insanın olduğu yerde eksiklik her zaman oluyor. İşte Kamu Denetçiliği Kurumu da vatandaşla devlet arasında bir arabulucu. Bunun ne faydası var? Çok faydaları var. Hukuk fakültelerinde ilk derse giren hocalar bütün öğrencilere şunu söylerler; en iyi mahkeme kararından daha iyidir taraflar arasındaki en kötü anlaşma. Anlaşmada rıza vardır. Anlaşmada mutabakat vardır. Anlaşmada karşılıklı görüşme vardır’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: