‘KADIN ÜRETİCİ PAZARI’ TÖRENLE AÇILDI

‘KADIN ÜRETİCİ PAZARI’ TÖRENLE AÇILDI

SAFRANBOLU Belediyesi’nce kadınların kendi ürettikleri ürünleri satabilmeleri için ‘Kadın Üretici Pazarı’ törenle açıldı.

Başkan Köse’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Türkiye Kadın Hakları Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, İyi Parti Safranbolu İlçe Başkanı Bilal Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Bakkal ve Ahmet Şahin’in katıldı. Kadın üreticilerle sohbet eden başkan Köse, şöyle dedi: ’‘Biz kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz, çünkü kadınlarımız her alanda hak ettiği değeri bulamıyor. Evlerindeki ürünleri değerlendirmek, aile bütçesine katkı sağlamak için ‘Bize bir fırsat verin’ dediler. Pazarda yaklaşık 200’e yakın kadınımız kendi ürettiği ürünleri satıyor. Kadınlarımıza bol kazançlar diliyor, Kadın Üretici Pazarı’nın hayırlı olmasını temenni ediyorum. ’’

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ise böylesine güzel bir projenin açılışında olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek,  ’’Bizim dinimiz, örfümüz, adetimiz kadınlarımızın baş tacı olduğunu söyler, öyledirler de. Açılışını yaptığımız yer, Kadın Üretici Pazarı. Yani hem kendi ürettiklerini satacaklar, hem sosyalleşme fırsatı bulacaklar, hem de aile bütçesine katkı sağlayacaklar. Gerek Belediye, gerekse Halk Eğitim Merkezi’mizin kadınlar üzerine çalışmaları var. Kadınlarımızın olamadığı bir toplum düşünülemez. Sporda, siyasette, ticarette, sanatta, üretimde; her yerde biraz daha gayret gösterecekler. Bizler de destek vereceğiz. Kadın Üretici Pazarının bir başlangıç ve hayırlı olmasını diliyorum. ”diye konuştu.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de “Ömrünün 37 yılını kadın haklarına adamış birisi olarak bir üretici kadınlarımızı gördüm, bir de karar mekanizmasında bir kadını görmek beni fazlası ile heyecanlandırdı ve mutlu etti. Burada kadınların sosyalleşebildikleri, birbirleri ile dertlerini paylaşabildikleri bir yerin açılışını yapıyoruz. Yine bugün burada kadın konusunun siyaset üstü bir mevzu olduğunu hepimizin bilmesi gerekir.’ ’ifadelerinde bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: