JAPONYA’DAN KARABÜK’E GEZİCİ SAĞLIK ARACI HİBE EDİLDİ

JAPONYA’DAN KARABÜK’E GEZİCİ SAĞLIK ARACI HİBE EDİLDİ

JAPONYA Büyükelçiliği’nin “Yerel Projelere Hibe Programı” kapsamında desteklenen projeler arasında yer alan gezici sağlık tarama aracı,  Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Karabük Valiliği’nde düzenlenen törende konuşan Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, “Türkiye’de 2000 yılından bugüne kadar sağlık, kadın, eğitim gibi alanlarda 75 projeye yaklaşık 5 milyon 620 bin dolarlık hibe desteği sağlanmıştır. Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan da Japonya hükümetine kırsal alanda yaşayan kişilere yönelik genel sağlık muayenesi ve temel tıbbi bakım imkânı sağlamak amacıyla oluşturulan bu projeye destek veriyoruz, projenin hayırlı olmasını ve yöre halkına faydalı olmasını diliyorum.

Karabük Valisi Fuat Gürel ise, yılda 2000 kişiye gezici sağlık tarama aracında sağlık hizmeti verilmesini hedeflediklerini belirterek, “Japonya Büyükelçiliği tarafından desteklenen proje kapsamında tedarik edilen gezici sağlık tarama aracında dijital röntgen, ultrason, EKG, solunum fonksiyon testi cihazı, şeker ölçüm cihazı, işitme testi cihazı, tansiyon aleti, temassız ateş ölçer, kan alma koltuğu, buzdolabı ve dizüstü bilgisayar gibi birçok tıbbi cihaz ve donanım bulunmaktadır. İlimize bağlı 6 ilçemiz sınırları içerisinde yer alan mahalle ve köylerde yaşamakta olan, sağlık problemleri olmasına karşın yaşlılık, engellilik veya yatağa bağımlı olma durumu nedeniyle ya da ekonomik problemlere sağlık kurumlarına gitmekte sıkıntı çeken dezavantajlı insanlara yerinde kaliteli sağlık hizmeti sunulması hedeflemektedir.” dedi.

 

Konuşmaların ardından, Gezici Sağlık Tarama Aracının anahtarını İl Sağlık Müdürü Dr Ahmet Sarı’ya teslim eden Vali Fuat Gürel ve Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro aracı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: