İSTANBUL SESSİZLER KULÜBÜ ŞAMPİYON OLDU

İSTANBUL SESSİZLER KULÜBÜ ŞAMPİYON OLDU

KARABÜK’te düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda İstanbul Sessizler Kulübü şampiyon oldu.

Karabük’te 4 Mayıs’ta başlayan Türkiye İşitme Engelliler Erkekler Basketbol Şampiyonası bugün sona erdi. Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda 9 ilden 11 kulüp mücadele etti. Şampiyonluk maçında İstanbul Sessizler Kulübü ile Eskişehir Engelliler Spor Kulübü karşılaştı. Karşılıklı basketlerle geçen ilk periyot 16-16 berabere biterken devreye 38-26 skorla üstün giren İstanbul Sessizler Kulübü 3’üncü periyotta farkı açarak son periyoda farklı bir şekilde üstün girdi. Karşılaşmayı 80-51 kazanarak şampiyon olan İstanbul Sessizler Kulübü oyuncuları büyük sevinç yaşadı. Karabük Valisi Fuat Gürel, şampiyon takıma kupasını verdi. Şampiyonada Eskişehir Engelliler Kulübü 2’nci, İstanbul Anadolu İşitme Engelliler Spor Kulübü’de 3’üncü oldu. Türkiye İşitme Engelliler Basketbol Başantrenörü Doğan Koç, milli takım için isim beğendi.

‘ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA EN BAŞINDAN İTİBAREN İNANIYORDUM’

Takımın kaptanı Uğur Uzel, ’’Mücadelemize devam ettik. Şampiyon olacağımıza en başından itibaren inanıyordum. 2 senedir şampiyonuz. Çok mutlu olduk. Bütün takıma çok güveniyor ve inanıyordum’’ dedi.

‘HEPİMİZ ÇOK MUTLUYUZ’

Takımın Antrenörü Tamer Urel, ’’İşitme engellilerde basketbol biraz zor. Sakatlanmalar ve steps çok oluyor ama şimdi çok daha rahatız Allah’a şükürler olsun. Hepimiz çok mutluyuz. Çok antrenman yaptık. Hedefimiz buydu’’ diye konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SPOR FEDERASYONLARINDAN BİR TANESİYİZ’

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, 24 branşı bünyelerinde barındıran Türkiye’nin en büyük Spor Federasyonlarından bir tanesi olduklarını belirterek, ’’Dolayısıyla bütün branşlarımızda sporcu sayılarını arttırıp spor kalitesini biraz daha iyi bir noktaya getirmek üzere çalışıyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: