İLÇEYİ TEDİRGİN EDEN OLAY!

İLÇEYİ TEDİRGİN EDEN OLAY!

KARABÜK’ün Eflani ilçesinin içme suyunun yarısını karşılayan göletlerde gözle görülür çekilme yaşanırken, belediye başkanı yaşanabilecek kuraklığa karşı önlem almaya başladıklarını söyledi.

Eflani ilçesindeki Ortakçılar, Kadıköy ve Bostancılar göletlerinde kuraklık nedeniyle su seviyesinde her geçen gün gözle görülür bir şekilde düşüş yaşanıyor. Su ihtiyacının yarısını karşılayan göletlerdeki çekilme, ilçe halkını tedirgin ediyor. Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, ilçenin 6 aydır yağış almadığına dikkat çekerek,’’ İlçemizde yüksek dağlar olmadığı için yazın sadece bu göletlerden ihtiyaç duyuyoruz. Tedirgin olmaya başladık. Göletlerde çekilme böyle devam ederse kuraklıkla karşı karşıya kalacağız. Bunla ilgili ciddi önlemler alıyoruz. İlçede su borularında kaçaklar mevcuttu ve bunların peşine düştük. 2 aydır arkadaşlarımız dinleme cihazlarıyla su kaçaklarını tespit ediyor. Ertesi günde bu kaçakları onararak  su sarfiyatını en aza düşürüyoruz. İlçemizde günlük bin ton civarında su sarfiyatı varken bunu şuan 400’e kadar düşürdük, hedefimiz ise 250 ton’a  düşürmek. Bir diğer önlemimiz ise Bostancılar Göleti’nde 30 yıl önce kurulmuş atıl vaziyetteki arıtma tesisimiz vardı. Burayı yenileyerek ikinci bir su kaynağı yapmak için uğraşıyoruz.’’ dedi.

Ertuğrul, küresel ısınmadan kaynaklanan kuraklık ve buna bağlı çekilmenin söz konusu olduğunu ifade ederek, ’’Bunun yanında bilinçsiz su kullanımı ve aşırı sarfiyat söz konusu. Bunlarda bir ilahi ikaz diye düşünüyorum ve ders çıkararak elimizdeki kıt kaynakları verimli kullanmak durumundayız” diye konuştu.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: