HEMŞİRE, TEMİZLİK GÖREVLİSİNİ DARP ETTİ İDDİASI

HEMŞİRE, TEMİZLİK GÖREVLİSİNİ DARP ETTİ İDDİASI

KARABÜK Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören annesini ziyarete gelen hemşire Binnaz D., hastanenin temizlik görevlisi Tuğba Karakaş’ı darp etti. Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleri olayı hastane önünde protesto etti.

Olay, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi önünde meydana geldi. İstanbul’da bir hastanede hemşire olan Binnaz D., Nöroloji Servisi’nde tedavi gören annesinin Yoğun Bakım Ünitesi’ne sevki sırasında yanında bulundu. Binnaz D., iddiaya göre bu sırada tartıştığı hastanenin temizlik görevlisi Tuğba Karakaş’ı darp etti. Karakaş, darp raporu alarak hemşireden şikayetçi oldu.

Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleri olayı hastane önünde  protesto etti. Sendikanın Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen şöyle dedi: ’’Nöroloji Servisi’nde temizlik personeli olarak görev yapan Tuğba Karakaş arkadaşımız, hasta sevki sırasında asansör önünde bir hasta yakını tarafından darp edilmiş, saldırıya uğramış, sözlü olarak da taciz edilmiştir. Bizler sağlık çalışanları olarak alışmak istemediğimiz ama ne yazık ki artık verilen tepkilerin cılızlığı yüzünden alıştırılmaya çalıştığımız bu şiddet vakalarından çok yorulduk. Ama bugün yaşadığımız hadise bizleri çok daha derinden üzdü, çok daha derinden yaraladı. Burada yaşanan hadisenin bizi üzen tarafı saldırganın da bir sağlık çalışanı olması. Başka bir hastanede hemşire olarak görev yapan saldırganın, bizim hastanemizdeki yakını için, sağlık çalışanlarına saldıracak kadar öfke duymasının bir başka sebebi olmalı. Bu bizi gerçekten çok üzdü. Hemşirelik gibi kutsal bir mesleğin mensubu olan kişinin artık “saldırgan” olarak anılması bizleri çok üzdü. Hemşire sıfatı ile şifa dağıtan bu arkadaşın “hasta yakını” sıfatı  ile bu hale gelmiş olmasının, bir başka sağlık çalışanına saldırmasının artık akılla, irfanla yapılacak bir açıklamasının olmadığını düşünüyoruz. Toplumdaki her kesimden görülebilen sağlıkta şiddet vakalarını, artık sağlık çalışanlarının kendi hasta yakınları için birbirine yöneltmeleri sosyolojik-psikolojik olarak acilen incelenmesi gereken bir durumdur. Olay adli mercilere bildirilmiştir. Sendikamız bu konuda hukuki takibi yapacaktır.  Saldırganın işlediği suçun cezasını alması için Öz Sağlık İş olarak olayın arkasını bırakmayacağız.’’

Tekerlekli sandalye ile gelen Tuğba Karakaş, ’’Saçımdan tutarak beni yere yatırdı sonrasını hatırlamıyorum’’ dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: