HEM BOKSÖR HEM DE ÖĞRETMENLER

HEM BOKSÖR HEM DE ÖĞRETMENLER

MİLLİ şampiyon boksörler Elif Güneri(32) ve Merve Özge Arslan(25), öğretmen olmanın gururunu yaşıyor.

Ankara’da Pursaklar Sirkeli Ortaokulu’nda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan  Merve özge Arslan ve Karabük’te, Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Elif Güneri, okuldan arta kalan zamanlarında boks antrenörü Baykan Arslan, gözetiminde antrenmanlarını sürdürüyor.

‘BU SPOR SAYESİNDE ÖĞRETMEN OLDUM’

Türkiye Şampiyonluğu ve Avrupa 3.lüğü gibi başarılara imza atan Merve Özge Arslan,’’Babam antrenör, annem hakem olduğu için 8 yaşında boksa başladım. 16 yıldır bu sporun içerisindeyim. Şimdi öğretmenim. Bugünlere gelmemde bu sporun çok büyük faktörü oldu. Üniversiteyi bu spor sayesinde kazandım. Bu spor sayesinde öğretmen oldum. Bu spor sayesinde şu anda yüksek lisansımı gerçekleştiriyorum. Maddi ve manevi yönde hem de kişisel gelişimim anlamında çok büyük faktör oldu.’’dedi.

‘UMUYORUMKİ KENDİMDEN DAHA İYİ SPORCULAR VE BİREYLER YETİŞTİRME FIRSATIM OLUR’
Arslan, öğretmen olarak atanalı 2 ay olduğunu, ilk öğretmenler gününde çok gururlu ve  mutlu olduğunu söyledi.

Sınıfa ilk girdiğinde öğrencilerin kendisini 8.sınıf öğrencisi zannettiğini gülümseyerek ifade eden Arslan,’’Öğretmen ve boksör olduğumu anlayınca bakış açıları değişti. Dışarıda bir boksör olarak değil normal bir birey olarak görünüyoruz aslında. Boksör denilince yüzü gözü patlak, burnu kırık gibi farklı fiziksel özelliğe sahip insanlar olduğumuzu düşünüyorlar ama çocukların ilgisini baya çekti. .   Umuyorum ki kendimden daha iyi sporcular ve bireyler yetiştirme fırsatım olur.’’diye konuştu.

‘ÜLKEMİZİN BAYRAĞINI DALGALANDIRIYORUZ, ÖĞRENCİLERİMİZİ VATAN, BAYRAK VE MARŞ AŞKIYLA YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Kariyerinde Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu, Dünya 2.liği bulunan Elif Güneri ise, Lise son sınıfta tanıştığı Baykan Arslan’ın kendisine ‘Boksta çok başarılı olacaksın’ dediğini hatırlatarak, şunları söyledi ’’Birbirimize inandık ve güvendik. Çok çalıştık. Ülkemize ve kentimize birçok madalya kazandırdık. Şimdi hem öğretmenim hem de milli sporcuyum. Meslekte 6.yılım. Amacım, her zaman çocuklarımızı spora yönlendirmek. Olaya sadece boks olarak bakmıyoruz, spor olarak bakıyoruz. Her öğrencimiz mutlaka spor yapmalı. Ülkemizi ve kendi kişiliğimizi çok iyi bir şekilde yansıtma fırsatımız oluyor. Milli sporcuyuz. Yurt dışında ülkemizin bayrağını dalgalandırıyoruz. Bununla birlikte öğrencilerimize vatan, bayrak ve marş aşkıyla yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu şekilde olduğu zaman öğrencilerimiz hem sporu seviyor hem de bizleri sevdiklerini hissettiriyorlar.’’

Baykan Arslan ise, sporun önemine değinerek şunları söyledi: ’’Sporun sayesinde şu ana kadar kentimizde kendimiz yetiştirdiğimiz millilik statüsü kazanan öğretmenlik mezunu 10-11 sporcumuz var. Bunların içerisinde atanmış olarak Elif Güneri, Merve Arslan ve Ali Can çalışkan var. Bu sporcularımız bu sporun sayesinde Karabük’ün kendi alt yapısından kendi öz çocuklarından yetiştirdiğimiz çocuklarımız. Diğer öğretmen adayı sporcularımızda inşallah en yakın zamanlarda antrenör olarak, öğretmen olarak atanacaklar ve ülkemiz gençliğine, Karabük gençliğine hizmet edeceklerdir.’’şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: