GÜNEŞ ENERJİSİ İLE SUYA KAVUŞTULAR

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE SUYA KAVUŞTULAR

KARABÜK’ün Kayı köyünde içme suyu sorunu, kurulan güneş panellerinden elde edilen enerji ile çözüldü.

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2020 KÖYDES Projesi kapsamında 200.760,00 TL’ye yapılan Güneş Enerjili İçme Suyu tesisi, günlük 32 ton içme suyu pompalayabilecek. 54 adet güneş paneli ile 17,280 Kw enerji elde edilebilecek. Açılış törenine Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, kurum müdürleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ile köy sakinleri katıldı.

Vali Fuat Gürel, şöyle dedi: “Allah Devletimize zeval vermesin, devletimiz ne kadar güçlü olursa bu tür tesisleri çok daha kolay yapabiliriz. Biraz önce bir amcamız ile konuştum ve “50 yıllık bir sorunumuzu çözdünüz” dedi, bu çok önemli. Bu yapılan yatırımın maliyeti çok büyük rakamlar tutmadı belki ama bunun içinde güç ve kaynak lazım. 2005 yılında Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakandı, onun talimatları ile hayata geçirilen KÖYDES projesi kapmasında tüm illerimize çok büyük kaynaklar aktarılmaya başlandı. İlimize de  şuana kadar 200 Milyon TL’nin üzerinde kaynak aktarıldı. Bu sene ilimize 25 Milyon 750 Bin TL’lik kaynak geldi, bu kaynaklar alt yapı hizmetlerinde, içme suyunda, kanalizasyon ve yollarımızda kullanıldı. Kayı köyümüzde de güneş enerjisi yapımı için kullanıldı, yapılan tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’

 AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş’in hayırlı olsun konuşmalarının ardından Kayı Köyü Güneş Enerjili İçme Suyu Tesisinin kurdelesi kesilerek vatandaşların kullanımına açıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: