GÖZYAŞLARI İÇİNDE EVLERİNİN YIKIMINI İZLEDİLER

GÖZYAŞLARI İÇİNDE EVLERİNİN YIKIMINI İZLEDİLER

KARABÜK’ün Yenice ilçesinde yaşanan selde hasar gördükten sonra tehlike oluşturduğu gerekçesiyle boşaltılan evlerin yıkımına başlandı. Ev sahipleri yıkım çalışmalarını gözyaşları içinde izledi.

İlçeye bağlı Tir köyünde selin yaraları sarılıyor. Hasar tespit çalışmaları sonrası 4 evin yıkımına başlandı. Ev sahipleri yıkım çalışmalarını gözyaşları içinde izledi. 4 katlı evinin yıkım çalışmalarını izleyen İsa Çenesiz,’’30 yıldır ormanda biriktirdiğim bütün emeklerim burada gitti. ’’dedi. 2 bin yılının 6. Ayının 4’ünde yaşanan selde evinin yan yattığını hatırlatırken, şöyle dedi:’’2003 yılının 5.ayında bunu kriko ile kaldırdık. 2.katı ve çatıyı ve geçen senede tadilat yaptırdım. Kadere boyun eğmek zorundayız. Bu seferki selde milim oynama yok. Karar verildi yıkılacak diye. 2 ev kriko ile kaldırıldık, başka da kaldırmadık. O zamanlar büyük bir sel olmadı. ’’

Gözyaşları içinde çalışmaları izleyen Meliha Çenesiz, ’’Çok çile çektim bu evi yapıncaya kadar. Varımızı yoğumuzu bu eve verdik. Yıkmak zorunda kaldılar. Çok kötüyüm. Evim geniş ve büyüktü. Kirada kalıyoruz ücretini devletimiz karşılıyor. Devletimizden Allah bin kere razı olsun. Evimizi de yapıp yerleştiriverirse çok memnun oluruz. ’’dedi.

Evi yıkılacak olan Ferzane Akbıyık, ise, ’’Evimiz yıkılacak, çok üzgünüz. 8 gündür hiç uyumadık. Devletimize Allah güç, kuvvet versin. ’’diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: