GÖRME ENGELLİLERE YÖNELİK ‘AKIL OYUNLARI TASARIMI PROJESİ’ BAŞLATILDI

GÖRME ENGELLİLERE YÖNELİK ‘AKIL OYUNLARI TASARIMI PROJESİ’ BAŞLATILDI

KARABÜK Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali’nde (Sosyalfest), ‘Engelsiz Yaşam Sosyal Model Tasarım Yarışması’nda birinci olan ‘Görme Engelli Bireylere Yönelik Akıl Oyunları Tasarımı’ projesi hayata geçirildi.

KBÜ ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Stadyum Genç Ofis’te uygulama etkinliği düzenlendi. Tangram, Sözel ve Sayısal Akıl Oyunları Materyalleri, Hopla-Al gibi oyunların yer aldığı proje, görme engelli bireylerin diğer bireyler gibi zihinlerini geliştirmesine katkı sağlayacak.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık şöyle dedi: ‘’Bu, ilk sosyal modeli hayata geçirme toplantımız. Türkiye birinciliği elde etmiş, Türkiye derecesi elde etmiş projelerimizi adım adım sizlerle birlikte hayata geçirmek istiyoruz. Bu gerçekten son derece önemli. Çünkü ilk sosyal model olarak hayata geçireceğimiz proje olacak. Burada engellilerimiz bizim için çok kıymetli ve çok değerli insanlarımız, kardeşlerimiz. Engellilerimizin daha rahat yaşama alanlarına kavuşması, birlikte eğlenebilecekleri, öğrenebilecekleri zeminler oluşturulması, buluşma imkanlarının, bir araya gelme imkanlarının arttırılması açısından hem eğitici hem öğretici sosyal model tasarımımız bizim için çok önemli, çok kıymetli bir değer taşıyor.’’

Konuşmanın ardından Rektör Kırışık, oluşturulan oyun alanında görme engelli bireylerin karşılıklı akıl oyunlarını izledi ve onlara katıldı.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: