3 AY GÖREV YAPACAK

3 AY GÖREV YAPACAK

KARABÜK’TE, orman yangınlarıyla mücadelede 3 ay görev yapacak olan Rus yapımı helikopter, Cemaller köyü orman deposunda konuşlandırıldı.

Orman Genel Müdürlüğü  tarafından 2020 yılı Temmuz-Eylül aylarında orman yangınlarıyla mücadele için kiralanan  helikopter 01.07.2020 tarihi itibarıyla göreve başladı. Orman yangınlarıyla mücadelemize güç katacak olan helikopter, yangın açısından bölgemizin en hassas yeri olan Karabük Orman İşletme Müdürlüğünün Cemaller Deposunda konuşlandırıldı. 30 Eylül tarihine kadar 3 ay süreyle  ilimizde bulunulacak olan helikopter  Kamov_32 tipi Rus yapımı. 3 ton su atma kapasitesine sahip olan helikopter, havada 2 saat 15 dakika kalabiliyor. Helikopterin  Üçü pilot olmak üzere 5 kişilik mürettebatı bulunuyor.

Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar ile beraber Karabük Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı, teknik elemanlar  göreve başlayan helikopter ekibi ve Karabük Merkezde bulunan yangın ilk müdahale ekibini ziyaret etti. Ziyarette Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı Yangınsız, kazasız bir sezonu geçirilmesi temennisinde bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: