GÖRENLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRİYOR

GÖRENLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRİYOR

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde İşçi emeklisi Recep Özen(66), bisiklet parçalarından tasarlayıp yaptığı ve adına ‘Çekirge’ verdiği araç, görenleri şaşkına çeviriyor.

Safranbolu ilçesine bağlı Sarıahmetli köyünde yaşayan işçi emeklisi Recep Özen, evinin atölyesinde kullanılmayan bisikletin tekerlerini, pedallarını ve demirlerini söküp çekirge gibi hareket edebilen bir araç yapmayı tasarladı. Özen, 2 hafta gibi bir sürede ortaya çıkardığı araca ‘Çekirge’ adını verdi. Dengesini iple sağladığı ‘Çekirge’ ile evine yakın mesafedeki yerlere gidip gelen Özen’i görenler, şaşkınlık yaşıyor.

Recep Özen, ilginç işlerle uğraşmayı sevdiğini belirterek,’’2 tane bisiklet tekeri vardı. Değişik olsun, ilgi çeksin diye böyle bir şey yaptım. Çekirgeye benzettiğim içinde adını ‘Çekirge’ koydum.’’ dedi.

TEHLİKELİ OLABİLİR DİYE BİNMELERİ İÇİN ISRAR ETMİYORUM

‘Çekirge’nin kendisi için güvenli olduğunu ancak daha güvenli olması için bazı eklemeler yapacağını ifade eden Özen, ’’Başkaları kullanabilir ama dikkat etmesi lazım. İpler sağlam ve gergin tutulursa kullanılır. Binmek isteyenlere ipi nasıl tutacaklarını tarif ediyorum. Tehlikeli olabilir diye binmeleri için ısrar etmiyorum. Eksikliklerini tamamladıktan sonra binilir.’’ diye konuştu.

MERAK EDİP BAKIYORLAR, NASIL YAPTIN, NEREDEN AKLINA GELDİ? DİYE SORUYORLAR

‘Çekirge’yi görenlerin şaşkınlık yaşadığına işaret eden Özen,’’Böyle bir şey görmemişler. Merak edip bakıyorlar. ‘Nasıl yaptın, nereden aklına geldi?’ diye soruyorlar. Bende nasıl yaptığımı tarif ediyorum. Vatandaşa ilginç geliyor.’’dedi.

ARKADAŞIMIZ MUCİTTİR

Nurettin Yılmaz, ise ilk gördüğünde şaşkınlık yaşadığını söyledi. Yılmaz, şöyle dedi:’’Ön ayaklarını gördüm. ‘Çekici mi, el arabası mı yapacak’ dedim. 2 gün sonra gördüğümde çekirgeye döndü. Daha iyi olacak ve sağlam gider diye düşünüyorum. Güzel bir şey. Arkadaşımız mucittir zaten. Daha iyi olacak.  Ön ayaklarına kaymaması için geniş bir aparat yapılabilir. Nal takılabilir. Nalın üzerine lastik yapılabilir. Biraz daha düzene girsin. Bunu kullanmak niyetimde var. Ama o ayakların yapılması lazım. Yoksa tehlikeli olabilir.’’

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: