GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKIYOR

GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKIYOR

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde Sakin Sakarya(2), yaşadığı 150 yıllık tarihi evde yaptığı kahve ile resimler görenleri hayran bırakıyor.

 

Tarihi ilçede 20 yıldır yağlı boya, sulu boya ve kara kalem resim yapan Sakin Sakarya, son olarak kahve ile resim yapmaya başladı. Yaşadığı yaklaşık 150 yıllık tarihi evi resim atölyesine dönüştüren Sakarya, tarihi çarşı bölgesinde bulunan Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi’nde kahve ile yaptığı ilk kişisel resim sergisini açtı. Kahve ile yapılan 30 resim büyük ilgi gördü.

Sakin Sakarya(52),’’20 senedir atölyem var. Yağlı boya, sulu boya, kara kalem resimler yapıyorum. En son kahve ile resim yapmak fikri oluştu. Sulu boya resim çalışırken fırçayı alıp sulu boya kağıdına çalışmaya başladım kahveyi. Zor bir çalışma oldu benim için. Sulu boya tekniğini kullandım. Kahve ile resimde kendi tekniğimi oluşturdum. Baktım insanlar bunu bilmiyor sergi açtım. İnsanlar görüş ve fikirlerini almış oluyorum hem de resim bilgisi olanların, ressamların yönlendirmesi beni aydınlatıyor. Benim ve gelenlerden duyduğum bu resim sergisinin ilk olduğu. Kendimi geliştirmek, daha iyisini yapabilmek için açtığım ilk sergim benim için çok faydalı oldu.’’dedi.

Sergiye gelenlerin sadece sergi olduğunu düşünüp geldiğini ifade eden Sakarya,’’Resimleri kahve ile yaptığımı söyledikten sonra tekrar gezme ihtiyacı hissediyorlar. Daha bir detaylı inceleme yapıyorlar. Bu da beni heyecanlandırıyor. Demek ki yaptığı işi doğru yapmışım, insanları etkileyebilmişim’’diye konuştu.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Sergiye gelen üniversite öğrencisi Zeliha Balcı,’’Kahve ile yapılan dokunuşlar, resimler muhteşem. İlk defa gördüm. İyi ki de gelmişim. Çok güzel detayları var. Belki de bu dünyada bir ilk’’dedi.

Seher Kuşçu ise ’’Geldim, gördüm ve çok beğendim. Bunu kolay kolay kimse yapamaz.’’dedi.

Serhat Okşak da ‘’Daha önce böyle bir şey görmedim. İlgi çekici. Kara kalem çalışması yok’’şeklinde konuştu.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: