GÖÇEN KÖPRÜDEN 7 YOLCUSUYLA DÜŞEN TAKSİCİ KONUŞTU

GÖÇEN KÖPRÜDEN 7 YOLCUSUYLA DÜŞEN TAKSİCİ KONUŞTU

BARTIN’da etkili olan sağanak yağışta çöken Bahçecik Köprüsü’nden 7 yolcusuyla birlikte dere yatağına düşen taksinin şoförü Ayhan Tunç(57)’’Yanımdaki yolculara hiçbir şey olmasın. Arabayı düşünmüyorum. Düşünme şansı da olmadı zaten araba frenle kayarken, küt diye karanlığın , suyun içine gömüldük. Oradan saniyeler içinde yukarıya nasıl çıktık bilmiyorum. Şoförün orada yapabileceği hiçbir şey yok.’’ dedi.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 2 yıldır taksicilik yapan Ayhan Tunç, 7 yolcusunu Bartın’ın Ulus ilçesine götürmek için hareket etti. Tunç, Bartın sınırı Bahçecik köyü mevkiine geldiği sırada sağanak yağış nedeniyle çöken Bahçecik Köprüsü’nden yolcularıyla birlikte dere yatağına düştü. Kendi imkanlarıyla taksiden çıkmayı başaran Tunç ve 7 yolcusu ihbar üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar, buradaki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Boynunda incinme yaşayan Tunç, büyük hasar gören taksisini Safranbolu’da bulunan Karıt Sanayi Sitesi’ne getirdi. Taksisine dolan çamuru kürekle temizleyen Tunç, o anları TRT Haber mikrofonlarına anlattı.
Tunç, kendisi için yoğun yağışın riskli bir durum olduğunu ancak yolcularının cenazeye gitmek istemelerinden Bartın’a gitmeyi kabul ettiğini belirterek, ’’Selin olabileceği aklıma geldi. Arkadaşlara da ‘bu civarda sel olabilecek yerler varsa oralardan çok yavaş geçeyim’ diye uyardım. 25-30 kilometre hızla seyrediyorduk. Önümde taşlar, çamur vardı. Yavaş olmama rağmen araç kayarak ‘küt’ diye 5 metre aşağıya düştük. Köprü bitmiş orada, aşağıya uçmuş. Arabanın önü ve arkası duvara gelecek bir şekilde biz suyun içine düştük. Sel arabayı getiremedi. 10 saniye sonra benim sağ tarafımdan yeni bir araç daha atladı. Balıklama onlarda daldılar. Bizi Allah korudu. Bu araçta bir tatbikat yapmaya kalksak 5-10 saniyede bizi çıktığımız camdan tahliye etme şansı olmaz. Hiçbirimizin burnu kanamadı. Cep telefonum hiçbir şeyim yoktu. Kimseyle irtibat kuramadım. Arkadaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramışlar. Allah devletimize zeval vermesin. 2-3 tane ambulans ve jandarma geldi.’’ Dedi.
Bu sırada konuşmasında duygulanan Tunç, şöyle devam etti: ’’Yanımdaki yolculara hiçbir şey olmasın. Arabayı düşünmüyorum. Düşünme şansı da olmadı zaten araba frenle kayarken, küt diye karanlığın , suyun içine gömüldük. Oradan saniyeler içinde yukarıya nasıl çıktık bilmiyorum. Şoförün orada yapabileceği hiçbir şey yok. En fazla 30 kilometre hızla gidiyorsun. Sabunda kayar gibi arabamız kaydı, suyun içine düştük. ’’diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: