GENÇLERE ÖRNEK OLUYOR

GENÇLERE ÖRNEK OLUYOR

KARABÜK’te 74 yaşındaki Ayşe Ünal,  geçimini çiftçilik yaparak kazanıyor. Ayşe teyze, yaşının getirdiği zorlukların yanı sıra hayat şartlarıyla da başa çıkarak çalışma azmiyle gençlere örnek oluyor.

Tarımla uğraşan yüzlerce kadın çiftçiden biri olan ve Karabük’ün 100. Yıl Mahallesi’nde yaşayan Ayşe teyze, çalışma azmiyle hem gençlere hem de yaşıtlarına örnek oluyor. Her gün erken saatlerde güne merhaba diyerek traktörüne binen ve Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsünden geçip tarlasına giden iki çocuk annesi 74 yaşındaki Ayşe teyze, yetiştirdikleri ürünleri  pazarda satarak geçimini sağlıyor.

İki yıl önce 102 yaşındaki annesini kaybedince tek başına yaşamaya başlayan Ayşe teyze, annesinden kalan tarla ve traktörle yaşamına devam ediyor. Yaz aylarında tüketilebilecek sebzelerini eken, budama ve bakım işlerini kendisi yapan Ayşe teyze, yetiştirdiği ürünleri yine kendisi toplayarak, haftanın bir günü pazarda kurduğu tezgahta satarak ihtiyaçlarını karşılıyor.

Hayatındaki tüm işlerini kendisi gören ve kimseye yük olmamak için tek başına yaşadığını söyleyen Ayşe teyze hislerini, ”elim ayağım tutuyor çok şükür, kendi işimi kendim görebiliyorum, kimsenin huzurunu bozmak istemem yavrum.” diye açıklıyor.

Ayşe teyzenin 74 yaşında olmasına rağmen hayatını kendisinin idame ettiriyor olması çevresi tarafından dikkat çekmenin yanı sıra, takdir ve övgüyle karşılanıyor. Bu yaşında çalışması, traktörü ile gitmek istediği yere kendisi gitmesi herkese örnek oluyor. Yılların yorgunluğunu vücudu ele verse de Ayşe teyzenin ruhu ve hayata bakış acısı her zaman ‘ben gencim’ diyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: