GENÇ RESSAMLAR YARIŞMASININ TÜRKİYE BİRİNCİSİ SAFRANBOLU’DAN

GENÇ RESSAMLAR YARIŞMASININ TÜRKİYE BİRİNCİSİ SAFRANBOLU’DAN

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesindeki Borsa İstanbul Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Sümeyye Nur Eroğlu, Türk Dünyası Genç Ressamlar Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu.

TÜRKSOY tarafından “Anev 2024 Türk Dünyası Kültür Başkenti” çerçevesinde “Türk Halklarının Kültür Mirası ve Türkmenistan” konusuyla  Türk Dünyası Genç Ressamlar Yarışması düzenlendi. Safranbolu Borsa İstanbul Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Şahika Ünsal rehberliğinde Türksoy’a yapılan başvurular sonrasında uluslararası jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Safranbolu Borsa İstanbul Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Sümeyye Nur Eroğlu Türkiye birinciliğini elde etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, ” 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin sonunda el edilen bu başarıyla ulusal ve uluslararası düzenlenen yarışmalarda ilk üçü yakalayan öğrencilerimizin sayısı 43’e çıkmış oldu. Akademik başarımız ile birlikte sosyal, kültürel ve sportif başarılarımız her geçen yıl artarak devam ediyor. Öğrencilerimizin çok yönlü gelişmesi düzenlenen yarışmalarda şanlı bayrağımızı göndere çektirilmesi ve Eğitim Kenti Karabükümüzün adını duyurması bizim için çok değerli ve kıymetli. Bu düşünceler ile öğretmen ve öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: