‘GELİR ELDE EDER DURUMDA OLACAĞIZ’

‘GELİR ELDE EDER DURUMDA OLACAĞIZ’

SAFRANBOLU Belediye Başkanı Elif Köse, 2,5 dönüm tarlada ekimini yaptıkları safrandan 500 gram ürün elde etmeyi hedeflediklerini belirterek,’’ Şimdiye kadar ürettiğimiz safranları, Safranbolu kıtırımızın üretiminde ve fuarlara götürerek tanıtımda kullandık. Daha çok ürettiğimizde satışına da başlayarak, gelir elde eder durumda olacağız.’’ dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin üretimle ilgili attığı önemli adımlardan biri olan gıda, tıp ve giyim sektörlerinde kullanılan, kilosu 65 bin liradan satılan safran dikimi, meyvesini vermeye devam ediyor.

Safranbolu Belediyesi Uygulama ve Üretim Birimi’nin 2 buçuk dönüm tarlasına geçtiğimiz Ağustos ayında dikilen safranların ilk hasadı, 28 Ekim’de yapılmış ve 200 gram safran elde edilmişti. Başkan Köse, safranların şu anda yavrulama döneminde olduğunu, ikinci hasadın ise önümüzdeki Ekim ayında yapılacağını ve bu hasatta 500 gramı hedeflediklerini söyledi. Başkan Köse, ‘’Safran dikiminden sonra 3 hasat gerekiyor. 3. Hasadımızı da Ekim 2023’te yapacağız. Böylece, elde ettiğimiz safranın gramajı her yıl artacak. 3 hasattan sonra yeniden safran dikeceğiz, üretmeye devam edeceğiz.  Şimdiye kadar ürettiğimiz safranları, Safranbolu kıtırımızın üretiminde ve fuarlara götürerek tanıtımda kullandık. Daha çok ürettiğimizde satışına da başlayarak, gelir elde eder durumda olacağız.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: