GABONLU KIZIN ÖLMEDEN ÖNCEKİ MESAJLARI ORTAYA ÇIKTI

GABONLU KIZIN ÖLMEDEN ÖNCEKİ MESAJLARI ORTAYA ÇIKTI

KARABÜK’te Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunan 17 yaşındaki Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın annesine gönderdiği sesli mesajlarda,  öldürülebileceğini söylediği ortaya çıktı.

Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi olan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni gelişme yaşandı. Dinabongho’nun annesine  öldürülebileceğini söylediği kaybolmadan 1 gün öncesine ait sesli mesajlar ortaya çıktı. Annesine yalvardığı anlaşılan genç kız, sesli mesajlarında, ‘Sınavı geçersem, Sakarya’da okumamın önünde hiçbir engel olmadığını söylediler. Bırak gideyim sana yalvarıyorum anneciğim. Lütfen, yalvarıyorum. Burada bize nasıl davrandıklarını bilmiyorsun, bildiğin gibi değil. Burada kalmak istemiyorum, bırak gideyim. Babamdan da izin isteyeyim, bırakın buradan gideyim’ sözleri ortaya çıktı.

ELÇİLİK NOTA VERDİ

Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı’na genç kızın ölümüyle ilgili gelişmelerin bildirilmesi ve konunun takip edilmesi için nota verdiği öğrenildi. Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma kapsamındaki bilgilerin Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğini temsil eden avukat Kerim Bahadır Şeker’e verilmemesi, gizliliğin korunması için Sulh Ceza Mahkemesi’ne kısıtlılık kararı talebiyle başvurdu. Talebi değerlendiren mahkeme,  Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun 1532 maddesi uyarınca kısıtlama kararı verdi. Karar ile birlikte avukat Şeker’in dosya içeriğinden örnek alması ve dosyayı inceleme yetkisi kısıtlanmış oldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: