FİLYOS LİMANI’NIN AYNI ZAMANDA KONTEYNER LİMANI OLMASINI İSTİYORUZ

FİLYOS LİMANI’NIN AYNI ZAMANDA KONTEYNER LİMANI OLMASINI İSTİYORUZ

KARABÜK Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO)  Başkanı Fatih Çapraz, Filyos Limanı ile ilgili,’’ Bu bölgede kurulu olan, ihracata çalışan ve çalışmak isteyen firmalara kullandırılması, aynı zamanda konteyner limanı haline getirilmesini istirham ediyoruz.’’ dedi.

Başkan Çapraz, Türkiye’nin dışa açılım ve ihracat kapasitesinin artmasının ve Orta Anadolu ile Batı Karadeniz Bölgesi’nin sanayileşmesin önünün açılmasının Filyos Limanı sayesinde olacağını, 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşma adına çok büyük katkı sağlayacağını, Marmara’nın yükünü azaltacağını söyledi.

‘FİLYOS LİMANI’NIN AYNI ZAMANDA KONTEYNER LİMANI HALİNE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Başkan Çapraz, bu bölgede kurulu olan, ihracata çalışan ve çalışmak isteyen firmalara kullandırılmasını, aynı zamanda konteyner limanı haline getirilmesini istirham ettiklerini belirterek,’’ Bu konu ile ilgili hem Kardemir açısından hem de Karabüklü haddeciler açısından bir belirsizlik var. Mevcut haliyle orada TPAO bir gaz işleme tesisi kuruyor ve liman yapılıyor. Bu milli bir mesele olduğu için hepimiz çok gururluyuz ve destek vermekteyiz. Bizim ricamız, bizler de o limanı kullanarak ihracatımızı geliştirebilelim. Kardemir AŞ. özel sektörün işlettiği bir limanı kullanmakta. Karabüklü Özel Sektör Haddecileri, Gebze, Dilovası’nda bulunan limanları kullanmakta. Bu durum, bizlere ek bir külfet getirmekte. Filyos Limanı kullanılabilirse dünya ile rekabet edebilme imkanı ve koyulan ihracat hedeflerine ulaşabilme imkanı doğuyor. Olaya sadece Karabük olarak da bakmamak lazım, Batı Karadeniz havzasında ihracat yapmak isteyen herkes bu limandan faydalanacaktır. Bizlerin elli yıllık liman hayali artık gerçekleşmelidir.’’ dedi.

‘ESKİPAZAR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ  BİZE YENİ UFUKLAR AÇACAK’

Başkan Çapraz, kurmakta oldukları ikinci organize sanayi bölgesi olan Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak ise şöyle dedi: ’’Yol, alt yapı ve parselasyon işlemlerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Trafo merkezinin kurulması ve gerekli enerji ihtiyacının temin edilmesi çalışacağız. İçerisinde lojistik merkezimiz olacak ve merkezin içerisine demiryolu ile ulaşılabilecek. Burada yük indirme ve bindirme amaçlı istasyon kurulacak. İlerleyen zaman içerisinde hedefimiz burada aynı zamanda serbest bölge kurabilmek. Aynı demiryolu ağı ile Filyos Limanı’na da ulaşım olacak. TOBB bünyesinde bulunan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonuna (BALO) dahil olabilmek için çaba sarf edeceğiz. Bu konu ile ilgili talebimizi başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ilettik. Bu kapsama alınırsak, burada üretilen malzemeleri sadece Avrupa’nın iç kesimlerine demiryolu ile ulaştırmakla kalmayacağız, aynı zamanda ülkemiz ihracatına Avrupa pazarında rekabet avantajı sağlamış olacağız. Eskipazar OSB bize yeni ufuklar açacak diye ümit ediyoruz.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: