FEN LİSESİ’NE OLAN TALEP MESLEK LİSESİ’NDEDE O ORANDA YÜKSELECEK

FEN LİSESİ’NE OLAN TALEP MESLEK LİSESİ’NDEDE O ORANDA YÜKSELECEK

KARABÜK İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, ’’Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi ASELSAN gibi başarılı bir okul haline getireceğiz. Fen Lisesi’ne nasıl talep varsa Meslek Lisemizde de talebin o oranda yükseleceğine inanıyoruz. ’’dedi.

 

Akbaş, gazetecilerle bir araya gelerek geçen yılki çalışmaları ve bu yıl yapacakları çalışmaları değerlendirdi.

‘KARABÜK’ÜN EĞİTİM BAŞARISI ÇOK İYİ’

Akbaş, ’’Ben ediyorum, ben biliyorum’ anlayışımız hiç olmadı. Sahada devamlı istişare halindeyiz. Buna çok kıymet veriyoruz. Başarı da istişare ile birlikte gelmiş oluyor. Karabük’ün eğitim başarısı çok iyi. Akademik başarı vazgeçilmez olması lazım ama onun yanında ruhsal gelişimi daha nasıl geliştirebilirizin derdindeyiz.’’ dedi.

‘FEN LİSEMİZE NASIL TALEP VARSA MESLEK LİSEMİZDEDE O ORANDA TALEP YÜKSELECEK’

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) ve Karabük Üniversitesi(KBÜ) ile görüşmelerinin sonunda Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ASESLSAN gibi başarılı bir okul haline getirmek istediklerini aktaran Akbaş, ’’Bu çok zor bir şey değil. Yapacağımız tek bir şey var o da KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı veya genel müdürü ile görüşmek. Yakında bir araya geleceğiz. Bu okulda okuyan başarılı öğrencilerimize burs imkanı isteyeceğiz. Yine başarılı olup da üniversiteye giden öğrencilerimize burs isteyeceğiz. Mühendis olduklarında KARDEMİR’de iş bulma imkanlarının olmasını isteyeceğiz. Kardemir yetkilileri bunu kabul ederse Fen Lisesi’ne nasıl talep varsa meslek lisemizdede talebin o oranda yükseleceğine inanıyoruz. İnşallah bu hedefimizi bu yıl gerçekleştireceğiz.’’ diye konuştu.

‘12 BİN ÖĞRENCİYE SULU YEMEK VERMEYİ PLANLIYORUZ’

Karabük’te geçen yıl 3 bin öğrenciye sulu yemek verdiklerini bu sayıyı 2023’te arttıracaklarını ifade eden Akbaş, şöyle dedi: ’’Artık Anaokullarımızda yavrularımızın yemek problemi olmayacak. 6 Şubat’ta tüm Anaokullarında çocuklarımıza yemek vereceğiz.  Öğrenci sayısı 200’ün altında olan tüm okullarımıza taşımalı öğrenci varsa o öğrencilere de yemek vereceğiz. Bu yıl 12 bin öğrenciye sulu yemek vermeyi planlıyoruz.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: