FATİH ERBAKAN KARABÜK’ÜN SORUNLARINI KONUŞTU

FATİH ERBAKAN KARABÜK’ÜN SORUNLARINI KONUŞTU

YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ‘’Buradan Ankara’ya otobüslerle sürekli olarak gidip kanserle ilgili tetkikleri yaptırmak için Karabük halkı maalesef mağdur oluyor. Bu onkoloji bölümünün mutlaka açılması gerekiyor’’ dedi.

Erbakan, Karabük’e gelerek mahalle muhtarları ve STK temsilcileri ile buluştu. Erbakan, burada yaptığı konuşmasında genel seçimlerde kendilerine en yüksek oy veren 3’üncü il olan Karabük’ün sorunlarını çözüm bulabilmek için mücadele edeceklerini söyledi.

ONKOLOJİ BÖLÜMÜ’NÜN MUTLAKA AÇILMASI GEREKİYOR

Erbakan, şöyle dedi: ’’Burada sağlık alanında problemler var. Eskiden 2 devlet hastanesi bir doğum ve çocuk hastanesi varken bugün hastane sayısı 1’e düşmüş durumda. Hastanede muayene olabilmek için 6 ay sonrasına gün veriliyor. Tetkiklerin yapılabilmesi için aylarca beklemek gerekiyor. Randevu problemi yaşanıyor. Bu sıkıntıların ortadan kaldırılması gerekiyor. Onkoloji bölümünün hastanede mutlaka hizmete girmesi yönünde talep var. Buradan Ankara’ya otobüslerle sürekli olarak gidip kanserle ilgili tetkikleri yaptırmak için Karabük halkı maalesef mağdur oluyor. Bu onkoloji bölümünün mutlaka açılması gerekiyor.’’

FİLYOS’A OLAN ULAŞIMIN İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR

Erbakan, Filyos Limanı’nın Karabük için büyük önem arz ettiğini belirterek, ’’Karabük’te üretilen demir çeliğin, orman ürünlerinin mutlaka ihracatı için, sevkiyatı için Filyos Limanı’nda yer ayrılması ve Karabük’ten Filyos’a olan ulaşımın iyileştirilmesi gerekiyor. Karabük Yenice arasındaki yolun uygun bir hale getirilmesi bu noktada çok büyük önem taşıyor’’ dedi.

KARDEMİR’E 600 İŞÇİ ALIMI SON DERECE YETERSİZ

Erbakan, Karabük’ün sıkıntılarından birinin ise çevre yolunun halen daha yapılmamış olmasından kaynaklandığını ifade ederek, ’’Bu çevre yolunun hayata geçirilmesinin takipçisi olacağımız konulardan biri’’ diye konuştu.

Erbakan, Karabük’te orman ürünleri entegre tesislerinin bir an evvel kurulmasının gerekliliğine işaret ederek,’’ Yenice ilçesi Türkiye’nin orman bakımından en zengin bölgesi ama burada orman ürünlerini işleyecek, mamul madde haline getirecek sunta, MDF yapacak tesisler maalesef yer almıyor’’ şeklinde konuştu.

Erbakan, son olarak Kardemir’e 600 işçinin alınacak olmasının son derece yetersiz olduğunu, daha fazla istihdama ihtiyacın var olduğunu belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: