FATİH ERBAKAN KARABÜK’TE

FATİH ERBAKAN KARABÜK’TE

KARABÜK’e gelen Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, ‘’32 bin lira sağlıklı ve dengeli bir Ramazan geçirebilmesi için bir ailenin yapması gereken mutfak masrafı. Bu sadece Sağlık Bakanlığı’nın verdiği reçeteye göre. 10 bin TL emekli maaşıyla sen açlık grevine mahkum edilmiş durumdasın arkadaş. 17 bin TL asgari ücretle sen yine açlık grevine mahkum edilmişsin’’ dedi.

Erbakan, Karabük’e gelerek Kemal Güneş Caddesi’nde miting düzenledi. Erbakan partilerin üye sayısının arttığına dikkat çekerek, ’’Buraya gelirken son üye sayısına baktık. Üye sayımız bugün itibariyle 476 bin sayısına ulaştı. 500 bine vardık, Elhamdülillah. Eylül ayı başında 260 binden başladık şimdi geldiğimiz noktada da 6 ay içerisinde 260 binden 476 bine, 6 ayda yüzde 85 büyüme, YRP Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisidir. Şimdi MHP’yi üye sayısı anlamında yakaladık. 480 bindelerdi, onları ve 500 bin seviyesindeki İYİ Partiyi de seçime kadar şu 15 gün içerisinde geçeceğiz ve Türkiye’nin üye sayısı bakımından en büyük 3’üncü siyasi partisi olarak seçimlere gireceğiz inşallah. Birkaç ayın içerisinde bu tempoyla 1 milyon üye hedefine de ulaşacağız. Önce 31 Mart’ta yerel yönetimlerde iktidar, arkasından 2028’de iktidar olacağız inşallah. Anketler, yüzde 0.3-5 veren anketler bu seçimde yüzde 7, 8 veriyor. 0.5 verirken biz yüzde 3 aldık. Şimdi yüzde 7 verdiğine göre yüzde 30’a yakın oy alacağız’’ dedi.

MİLLETİMİZ BIKIP USANMIŞ

‘Millet rantçı belediyecilikten bıkmış durumda olduğunu ifade eden Erbakan, ”3 liralık işleri 10 liraya ihale eden aradaki farkla çevresini, akrabasını, partisini zengin etmeye çalışan adaletsiz çifte standartçı, kibirli, millete tepeden bakan, milletle arasına duvarlar örmüş, rüşvete bulaşmış helale haram karıştırmış, ihaleye fesat karıştırmış, belediye bütçesini har vurup harman savurmuş, belediyeyi boğazına kadar borca ve faize batırmış. Böyle bir belediyecilik anlayışında milletimiz bıkıp usanmış vatandaşa değil yandaşa çalışan milletin derdiyle dertlenmek yerine makam arabasının markasıyla ve modeliyle dertlenen bir belediyecilik anlayışından milletimiz bıkmış usanmış. Böyle bir noktada CHP’ye mi gidecek? CHP’nin belediyecilikte ne yaptığı zaten ortada 1989’dan 1994’e kadar çöp çamur çukuruna batırdılar şehirlerimizi. Bu millet 1994’te koşa koşa o belediyeleri Refah Partisi’ne teslim etti. Rantçı belediyecilikten kaçıp da heykelci belediyeciliğe gidecek halimiz yok. Bugün de yine CHP’nin belediyeleri dünyanın en yüksek dolar faiziyle borçlanıyor, belediyeleri boğazına kadar borca batırıyor ve o borcun faizini de millete yaptığı hizmetlere zam yaparak milletten çıkarıyor. Onun için yağmurdan kaçarken doluya tutulmayacağız. Bu milleti ahlaklı belediyecilikle hem rantçı belediyecilikten hem heykelci belediyecilikten kurtaracağız inşallah. Milli Görüş kimseye stepne olmaz. Kimseyi kazandırmak veya kaybettirmek için siyaset yapmaz. Milli Görüş hakkı ve adaleti hakim kılmak için, paylaşımda adaleti, yönetimde adaleti hakim kılmak için, milletimize hakkı üstün tutan bir anlayışla adil bir şekilde hizmet edebilmek için, yeniden büyük Türkiye için, yaşanabilir Türkiye için adil bir dünyanın kurulması için siyaset yapar ve seçimlere de bunun için girer.’’ diye konuştu.

EMEKLİ MAAŞIYLA, ASGARİ ÜCRETLE SEN AÇLIK GREVİNE MAHKUM EDİLMİŞ DURUMDASIN

İftar ve sahur sofraları için pide ve hurma hesabı yapan Erbakan, şöyle devam etti: “Ankara’daki pazarda hassas terazinin üzerine koyduğu hurmanın tek bir tanesi 8 TL. 4 kişilik bir aile iftarda 3 tek hurma yiyecek kişi başına. Su içecek, çay içecek bir de 250 gramlık pidenin dörtte birini yiyecek. Bu masrafı hesap ettiğiniz zaman iftarda çay, su, çeyrek pide, üç tek hurma, sahurda çay, su, çeyrek pide bir aylık masrafı 4 kişilik ailenin 10 bin lirayı geçiyor. Sadece 3 tek hurma, çay, su ve çeyrek pide 10 bin TL. Asgari ücret 17bin TL, emekli maaşı 10 bin TL. 10 bin TL emekli maaşıyla sen açlık grevine mahkum edilmiş durumdasın arkadaş. 17 bin TL asgari ücretle sen yine açlık grevine mahkum edilmişsin.’’

AYLIK RAMAZAN MASRAFI 32 BİN LİRA

Sağlık Bakanlığı’nın kendilerini doğruladığını öne süren Erbakan, şu ifadeleri kullandı: “Mevcut hükümetin emekliyi asgari ücretliyi, dar gelirliyi açlığa mahkum ettiğini ispat ediyor. Demiş ki ‘Ramazan iftarında sahurunda dengeli ve sağlıklı beslenmeniz için şunlardan yemeniz lazım, şu kadar karbonhidrat bu kadar protein bu kadar yoğurt bu kadar süt.’ Bütün bunları hesap ettiğiniz zaman bir aylık ramazan masrafı iftar ve sahur için 32 bin liraya çıkıyor. 32 bin lira sağlıklı ve dengeli bir Ramazan geçirebilmesi için bir ailenin yapması gereken mutfak masrafı. Bu sadece Sağlık Bakanlığı’nın verdiği reçeteye göre Ramazan’da sağlıklı ve dengeli beslenip iftar ve sahuru yapmak için mutfak masrafı yapması lazım.’’

AYNI TAS AYNI HAMAM, HİÇBİRİNİ YAPMADILAR

Emeklilerin, yüzde 320 zam yapan Milli Görüş bereketini yeniden yaşamak istediğini belirten Erbakan, ’’Neden bu haldeyiz, milli görüşün ekonomik tedbirleri uygulanmadığı için. 14 Mayıs seçimlerinden önce mutabakat metninde yazdığı adımlar atılmadığı için. ‘Denk bütçe yapın’ dedik, ‘havuz sistemiyle denk bütçeyle faiz canavarına bu paraları kurtarın’ dedik, örneğin imtiyazlı holdinglere kaynak aktaran hortumları kesin. ‘Borçla zamla vergiyle değil, partimizin yazdığı milli kaynak paketleri kitabındaki adımlarla borçsuz, zamsız, vergisiz, millete yük yüklemeden kaynak üretin’ dedik, bunların hiçbirini yapmadılar. Aynı tas aynı hamam borç faiz zam vergi ekonomisi devam etti.”

Miting sonunda Karabük Belediye Başkan Adayı İsmail Özer, partilerinin genel başkanına 3.Lig’de mücadele eden Karabük idman yurdu Spor forması ve kaşkolü hediye etti.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: