EVİNDEN ALINIP DARP EDİLEN  TEKSTİL İŞÇİSİ KONUŞTU

EVİNDEN ALINIP DARP EDİLEN TEKSTİL İŞÇİSİ KONUŞTU

KARABÜK’te iddiaya göre evinden alınarak götürüldüğü arazide darp edilen tekstil işçisi Zekeriya Çakır(36),’’Bu olaydan dolayı benim ve ailemin psikolojisi bozuldu. Çok yıprandık. Hayatımı da kaybedebilirdim’’ dedi.

Gürmen Tekstil (Ramsey’ de işçi olarak çalışan Zekeriya Çakır, iddiaya göre yalan söylenerek evinden bir araçla alınıp götürüldüğü boş bir arazide darp edildi.  Çakır, hastanede darp raporu aldıktan sonra gittiği polis merkezinde kendisini darp edenlerden şikayetçi oldu. Çakır’ın bağlı bulunduğu Öz İplik İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığı saldırıyı fabrikada yaşanan yetki mücadelesinde Teksif Sendikası’nda görevli olan kişiler tarafından yapıldığını ileri sürdü. Öz İplik İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığı’nda yapılan basın toplantısına katılan Zekeriya Çakır, yaşadığı olayla ilgili konuştu.

Çakır,’’ Bilinmeyen bir numaradan aranıp 5 dakika görüşeceğiz denildi. Bindim arabaya. Yolda giderken Soner D., bindi arabaya. Kayabaşı Mahallesi’ne arkadaşımızın yanına gideceğimizi zannederken Cevizkent’ten dönen yolda boş bir araziye getirdiler. Tanımadığım şahıs ‘sen bu olaylara niye girdin, niye karıştın?’ dedi. ‘Benim alakam yok’ demeye kalmadan yüzüme doğru vurdu. Arkamdan sol bacağıma Soner D., vurdu. Yere yıkılınca Sinan ağabey beni korumaya çalıştı. ‘Beni bırakmazsanız eşim polisi arayacak’ dedim. Soner D., bana pala göstererek ‘ya istifa edeceksin ya da evde huzurunu bırakmayacağım’ dedi. Bu şahıs beni 2 ay öncede aynı şekilde tehdit edince savcılığa suç duyurusunda bulunmuştum ve sonucunu bekliyordum. Sonra beni eve bıraktılar. ’’Bu olaydan dolayı benim ve ailemin psikolojisi bozuldu. Çok yıprandık. Hayatımı da kaybedebilirdim’’ dedi. Beni aldıkları arabanın plakasını ve markasını emniyete verdik. O akşam hepsini aldılar. Benim çalışma arkadaşlarım bana güvenmiyor, bunlara inanıyor. Beni evden almışlar, dağın tepesinde darp edilmişim. Hayatımı da kaybedebilirdim.’’

 

Öz İplik İş Sendikası Karabük İl Başkanı Yavuz Bayıryol  saldırıyı kınadıklarını belirterek,’’ Bu çirkinliği şiddetle kanıyoruz.

Elbette kendini bilmez bu zorbanın yaptığını yanına kar kalmayacaktır. TEKSİF sendikasında görevli olan kişi veya kişilerin içinde bulunduğu 06 plakalı araç ile dışarıdan organize edildiği açık ortada olan bu çirkin girişimle ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Söz konusu kişi ve kişiler, yüce yargı önünde hesabını verecektir. ’’dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: