ESNAFLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

ESNAFLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

SAFRANBOLU’da Ahilik Haftası etkinliklerinde demir, cam, semer, bakır işleme ve yemeni ustaları hünerlerini sergiledi.4

Eski çarşıda bulunan Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerine Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof.Dr. Mustafa Yaşar, İlçe Emniyet Müdürü Musa Kansu, esnaf ve vatandaşlar katıldı. Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası organizasyonu ile demir, cam, semer, bakır işleme ve yemeni ustaları el emeklerini alanda sergiledi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, ahiliğin kardeşlik, dostluk, güzellik, eli açık, cömertlik olduğunu söyledi.5

Ahilikle birlikte yerleşik ve şehir hayatının başladığını ifade eden Bulacak şöyle dedi:

“Ahiliğin kuruluşu Selçuklulara kadar, az daha geriye gittiğini de Anadolu’ya gelişimize kadar gidiyor. Yeni bir yurda geliyorsunuz, ülke olacaksınız bir arada olacaksınız, millet olacaksınız, hep birlikte bir arada olacaksınız, hem üreteceksiniz hem de güzel örnek olacaksınız. Ahiliğin kuruluş amacının başında bunlar var.”

Törende, bakır rölyef ustası Necmettin Sadıkoğlu, İhsan Kalaz’a şedini kuşatarak ustalığa terfi ettiğini ilan etti. Kentte yılın ahisi seçilen el sanatları zanaatkarı Nesrin Duran’a teşekkür belgesi ve plaket verildi. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin temsilcilerine plaket verildi. Törenin ardından konuklara pilav üstü döner ve ayran ikram edildi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: