EŞİNİ SUSTURUCU TABANCA İLE ÖLDÜREN KATİL KOCA GELEN RAPORA İTİRAZ ETTİ

EŞİNİ SUSTURUCU TABANCA İLE ÖLDÜREN KATİL KOCA GELEN RAPORA İTİRAZ ETTİ

KARABÜK’te  Karabük’te 12 Mart 2020 yılında anlaşmalı boşandıktan iki gün sonra eşi Vildan Akkaya’yı çalıştığı işyerinde susturucu silahla kafasına sıkarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan Aydın Yılmaz, akli dengesinin yerinde olduğu yönünde Adli Tıp kurumundan gelen rapora itiraz etti.

Karabük’te 1.5 yıl evli kaldıktan sonrası anlaşmalı boşandığı eşi tarafından 12 Mart 2020 yılında eşi tarafından, çalıştığı iş yerinde  başına susturucu tabanca ile ateş edilerek öldürülen Vildan Akkaya, davasının 6’ıncı duruşması görüldü. Karabük Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Aydın Yılmaz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden katılırken sanık Yılmaz’ın avukatı Buket Barış ile Akkaya ailesi avukatı Nilda Baltalı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adına Av. Tuğba Özçelik hazır bulundu. Duruşmayı anne Fatma Akkaya ve baba Ramazan Akkaya da takip etti.

Mahkemeye, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS üzerinden bağlanan sanık Aydın Yılmaz, savunmasında, Adli Tıp Kurumu’ndan  akli dengesi yerinde olduğu yönünde gelen raporu kabul etmediğini söyledi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar vererek, davayı 18 Mart tarihine erteledi.

Duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Avukat Nilda Baltalı,’’Hiçbir şekilde ihmal unsuru bırakılmaksızın cezalandırılması gerekiyor. Çünkü Vildan daha önce iki kere uzaklaştırma kararı talep etmiş ve devlete bu şahsı ‘beni öldürecek beni koruyun’ demiş. Biz bu yüzden katilin en ağır cezayı hak etiğini düşünüyoruz.’’

Gözü yaşlı anne Fatma Akkaya ise,’’Benim kızım seviyorum diyor. Çiçekle gelmesi lazım iken, elindeki tabancaya susturucu takıp öyle yanına gitmiş. Çalıştığı işyerine arka kapıdan gelerek kızımın kafasına direk sıkmış. Tabancaya susturucu takan bir insan benim akli dengem yerinde değil diyor. Benim kızım bundan anlaşmalı boşandı ve 3 kere uzaklaştırma aldı ama hala peşini bırakmadıydı. Bu katilin yüzünden eşim üç kere kalp krizi geçirdi, beyin kanaması geçirdi. Onun yüzünden bizim psikolojimiz bozuldu. O cezaevinde nefes alıyor, benim yavrum toprakların altında, nefes alamıyor. Bu katilleri cezaevinde çıkarmasınlar ömür boyu burada çürüsünler. ’’dedi.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: