‘EN ÖNEMLİ SORUN İŞSİZLİK’

‘EN ÖNEMLİ SORUN İŞSİZLİK’

CHP Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy,  bir yıllık çalışmasını değerlendirdi. Yasama faaliyetlerinin yanında, Karabük’ün konularını da yakından takip ettiğini belirten Aksoy; “Karabük’ün en önemli sorunu işsizlik, ikinci sırada Filyos Limanı, üçüncü sırada ise sağlıktaki kadrolaşma ve dirayetsiz yönetimler sebebiyle hasta mağduruiyeti” dedi.

Milletvekili Aksoy, Safranbolu’da bir konakta basın toplantısı düzenledi. Muhalefet partisine mensup bir milletvekili olmasına rağmen Karabük için elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade eden Dr. Hüseyin Avni Aksoy; “ En büyük sorunumuz işsizlik, bir diğer konu ise Filyos Limanı. Öğrendiğimiz kadarıyla Karabük Valisi, milletvekilleri ve Ticaret Odası Sanayi ve Teknoloji Bakanına gitmişler, bildiğim kadarıyla buranın işletmesi bir holdinge verilmiş, Filyos Projesi dört aşamalı; liman, endüstri bölgesi, serbest bölge ve etrafındaki alanlar. Bunların hangisi holding tarafından yönetilecek bilmiyoruz. Konuyu meclis kürsüsüne de taşıdım ve takipçisiyim dedim, Filyos Batı Karadenizin limanıdır, toprak kullananın, su üzerinden geçenindir, Filyos Nehri Karabük’teki Araç ve Soğanlı Çaylarının birleşmesiyle oluşur, dolayısıyla burada bizim, Bartın’ın ve Zonguldak’ın hakkı var, bu üç ilde 6 Ak Partili, 4’te CHP’li olmak üzere 10 milletvekiliyiz, bu vekillerden bir tek ben konuyu meclis gündemine taşıdım, valilik tarafından düzenlenen toplantıda bir daha bakanlığıa gidileceğini ve şahsımında davet edileceğini söylediler, ben bekliyorum ve konunun takipçisiyim, bu konu Kardemir ve tüm sanayicilerimizi ilgilendiren bir konu, kimse oradan bir başka firmaya para ödeyerek faydalanmasın, çünkü bizimde burada hakkımız var” dedi.
Uzmanlık alanının sağlık olduğuna dikkat çekerek açıklamalarına devam eden CHP Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy, Karabük’ün sağlık sorunlarını bizzat Sağlık Bakanına aktardığını da sözlerine ekledi. Aksoy; “ İktidar milletvekilleri koşarak Sağlık Bakanına gidiyorlar, bana ‘ Doktor Bey sende gel’ diyebilirler, çünkü ben gariban halkın milletvekiliyim. Karabük’te, Bayırmahalle Devlet Hastanesi, Şirinevler Devlet Hastanesi ve 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi vardı, birde Safranbolu Devlet Hastanesi vardı, şimdi ne yaptılar, binaya biraz rutuş yaptılar, koridorları genişlettiler, diğer hastaneleri kapattılar, buraya da Eğitim ve Araştırma Hastanesi dediler, Devlet Hastanesi olmayan yegane illerden biri Karabük, şehrimize acilen bir devlet hastanesi yapılmalı” şeklinde açıklamalarını sürdürdü.
Karabük turizminin lokomotifinin Safranbolu olduğunu belirten CHP Karabük Milletvekili Aksoy; “Hadrianapolis gibi turistik değerlerimizi turizme kazandırıp, turisti ilimizde daha fazla tutma ve bu sektörden hakkımız olan payı almak için mücadele etmeliyiz” dedi. Aksoy ayrıca, çevre illerde İstihdam Teşviğinin olup, Karabük’te olmamasını da eleştirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: