EN KALABALIK KÖY UNVANINI ALDI

EN KALABALIK KÖY UNVANINI ALDI

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyü, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 5 bin 949 kişilik nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık köyü unvanını aldı.

TÜİK Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2019 yılı verilerine göre Türkiye’nin en kalabalık köyü 5 bin 949 kişilik nüfusu ile Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyü oldu. Karabük – Kastamonu kara yolu üzerinde bulunan ve 4 mahalleden oluşan köyün ortasından ise Araç çayı geçiyor. Karabük’e 7, Safranbolu ilçesine ise 3 kilometre mesafedeki  köy sakinlerinin büyük bölümünün geçim kaynağı seracılık.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KÖYÜ OLMAK BİZİM İÇİN MUTLULUK VERİCİ

Köyün muhtarı Osman Alkan, şöyle dedi:’’Karabük merkeze ve Karabük Üniversitesi’ne yakın olması nedeniyle göç alan bir köy. Üniversiteli arkadaşlarımızı barındırdığımız 2 tane KYK yurdumuz var. 4 binden fazla öğrenci istihdam ediyoruz. Küçük ve büyük ölçekli birkaç fabrikamız var. Okulların açık olduğu dönemlerde evlerde kalan öğrenci arkadaşlarımızla beraber köyümüzün nüfusu 10 bini geçmekte. Tarımla uğraşan bir köyüz. Karabük’ün yüzde 25 yerli sebze üretimini köyümüz karşılamakta. Çiftçilik ve hayvancılık halen faal olarak yapılıyor. Köy ve şehir hayatının bir arada yaşandığı nadide yerlerden bir tanesi. Türkiye’nin en büyük köyü olmak bizim için mutluluk verici.’’

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: