‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE’ PROJESİ TANITILDI

‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE’ PROJESİ TANITILDI

KARABÜK’te, uyuşturucuyla mücadelede annelerin farkındalığının arttırılması amacıyla başlatılan ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesinin tanıtımı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca çocukların ve gençlerin uyuşturucu ve zararlı madde kullanımının önüne geçmek, mücadelede annelerin farkındalığının artırılması ve anne duyarlılığından hareketle 81 ilde başlatılan ‘En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi tanıtımı 100. Yıl Kültür Merkezinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun projenin çıkış hikâyesini anlattığı video gösterimi ile devam etti.

‘BUGÜNDEN TEZİ YOK ÇOCUKLARIMIZLA ARKADAŞ OLALIM’

Karabük Valisi Fuat Gürel, toplum olarak herkese, özellikle annelere büyük görev düştüğünü belirterek, ’’Özellikle anne ve babaların işin içerisine dâhil olması, çocuklarımızı iyi motive edebilirsek, onları takip edebilirsek, hareketlerinde, alışkanlıklarında ki değişimleri takip edebilirsek bağımlılık sürecine başlamadan müdahalesini yapmış olabiliriz. Bu işlerin ticaretini genellikle terör örgütleri ya da suç örgütleri yapıyorlar. Bunlar  hiçbir ahlaki değeri, kuralı olmayan insanlar. Bu insanlar evlatlarımızı bizlerden alıp kötü amaçlarına alet edebiliyorlar, o yüzden özellikle annelerden ricamız onlarla iyi arkadaşlıklar kuralım, yakınlaşalım, iletişimlerimiz sürekli açık olursa hareket ve alışkanlıklarında ki değişimleri takip edebilirsek sorunu başlamadan bitirebiliriz. Bugünden tezi yok çocuklarımızla arkadaş olalım, süreçlerini yakından takip edersek inşallah Karabük’te önemli bir farkındalık oluşturmuş oluruz.” Dedi.

Proje tanıtım toplantısına Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özkan Bayır, Karabük Belediye Başkan Vekili Seher Berker, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve eşi Aysel Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Kd. Albay Hasan Başkök, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile anneler katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: