EN FAZLA VAKA GÖRÜLEN KENTİN SAĞLIK MÜDÜRÜ KONUŞTU

EN FAZLA VAKA GÖRÜLEN KENTİN SAĞLIK MÜDÜRÜ KONUŞTU

KARABÜK İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, kentteki Vaka sayılarındaki artışın önemli nedenlerinden bir tanesinin özellikle üniversitenin açılması ile beraber sosyal hareketliliğin önemli ölçüde artmış olmasından kaynaklandığını söyledi. Sarı, ”Bizim bir an evvel ikinci doz aşılamada yüzde 75’i aşmamız, hatta yüzde 80-85’lere gelmemiz gerekiyor. ”dedi.

Haftalık koronavirüs haritasında her 100 bin kişide en fazla vaka görülen il olan, aşılamada ise yüzde 73,8 ile sarı kategoride yer alan kentin İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, konuştu.

Sarı şöyle dedi:’’ “Biran evvel tekrar vaka sayılarının azaldığı ve geleceğe umutla baktığımız günlere dönmemiz lazım. Tekrar vaka sayılarının düşmesi için birinci yapmamız gereken temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet eder hale gelmemiz gerekiyor. Toplumda tedbir konusunda ciddi bir rehavet olduğunu gözlemliyoruz. Toplumun her kesiminde bu durum gözlemleniyor. Biraz tedbir yorgunluğu olduğunu düşünüyoruz ancak bununla beraber sanki pandemiden çıktığımız gibi bir yanlış kanıya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Vaka sayılarındaki artışın önemli nedenlerinden bir tanesinin özellikle üniversitenin açılması ile beraber kentte sosyal hareketliliğin önemli ölçüde artmış olmasından kaynaklanıyor. Hareketliliğin fazla olduğu mekanlarda özellikle temizlik, maske ve mesafe konusunda dikkat edilmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Vatandaşlarımızın kapalı alanlarda uzun süre kalmamalarını rica ediyorum. Kaldıkları müddetçe mutlaka maske takmalarını ve maskesiz dolaşmamalarını rica ediyorum. Çünkü bizler her ne kadar aşılı olsak bile bu hastalığı yine yakalanma ihtimaline sahibiz. Hastalığı semptomsuz geçiren hastalarımızda başka vatandaşlarımıza bu hastalığı yayabiliyorlar. Öğrenci kardeşlerimizin bu konuda dikkatli olmalarını istirham ediyorum. Şu anda il genelinde birinci doz aşılamada yüzde 83-84 oranlarındayız, ikinci doz aşılamada ise yüzde 74’e yaklaştık. Bizim bir an evvel ikinci doz aşılamada yüzde 75’i aşmamız, hatta yüzde 80-85’lere gelmemiz gerekiyor. Ayrıca ikinci doz aşısını yaptırmış vatandaşlarımızın da bir an evvel hatırlatma dozlarına geçmesi gerekiyor.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: