EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 8 BİN TL OLDU

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 8 BİN TL OLDU

KARABÜK Belediyesi’nde yapılan sözleşme ile en düşük işçi maaşı 8 bin TL oldu. İşçiler zammı  davul zurna eşliğinde göbek atarak kutladı.

 

Karabük Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşmesinde mutlu sona ulaşıldı. İş gruplarına göre günlük 20 ve 30 TL iş riski zammı verildi. Yıllık 692 TL olan yakacak yardımı her ay 600 TL olacak şekilde yıllık 7.200 TL’ye yükseltildi. Günlük 13,85 TL olan yemek yardımı 40 TL’ye yükseldi. İşçiye her ay 1 yevmiye ikramiye verilecek. 600 TL sosyal yardım yapılacak. Bu zamlarla en düşük işçi ücreti 8 bin TL oldu. Bunların dışında çalışanlara ayrıca Mayıs ve Kasım’da 15’er yevmiye, Ramazan ve Kurban Bayramlarında 5’er yevmiye, 3 Mayıs’ta 250 TL ikramiye alacak. Çocuk yardımı, evlilik yardımı ve ölüm yardımı gibi sosyal yardımlarda devam edecek.

Belediye önünde bekleyen işçilerin yanına giden Başkan Vergili, ’’Sözleşmemizin hayırlı ve uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, işçi kardeşlerimize kazasız, belasız bir iş hayatı diliyorum. Aileleriyle birlikte güle güle harcasınlar” dedi.

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Tarık Düzyer ise Belediye Başkan Vergili’nin elinden geleni yaptığını ve belediye bütçesini aşarak emekçinin hakkını verdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından işçiler davul zurna eşliğinde yapılan zammı kutladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: