‘ELALEM NE DER, ERKEK İŞDİR’ DEDİLER AMA O, 2 YILDIR BU İŞİ YAPIYOR

‘ELALEM NE DER, ERKEK İŞDİR’ DEDİLER AMA O, 2 YILDIR BU İŞİ YAPIYOR

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Ceylan Çalıkbaş(33), çocukluk yıllarından itibaren merak duyduğu inşaat sektöründe babasıyla birlikte güzel eserlere imza atıyor. Tarihi konakların restorasyonuna da katkı sağlayan Çalıkbaş,’’ Gerçekten kadının yapabileceği zor mesleklerden bir tanesi. Bunu kabul ediyorum ama imkansız değil’’ dedi.

Kastamonu Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünden mezun olan Ceylan Çalıkbaş, çocukluk yıllarında merak duyduğu babası gibi inşaat sektöründe çalışmak istedi. Ancak babasının mesleğin zorluklarından bahsetmesiyle kararını bir süre erteledi. Çalıkbaş,  daha sonra ikna ettiği babasıyla birlikte 2 yıldır inşaatlarda harç karıyor, sıva yapıyor, duvar örüyor, boya yapıyor.

Çalıkbaş, inşaatta kendisini görenlerin  ‘Elalem ne der? Erkek işidir. Kadın bu işten ne anlar’ gibi sözlerle yadırgadığına dikkat çekerken şöyle dedi: ‘’Bir iki ay getir götür işleri yaptım. Yerleri süpür derken bu şekilde devam ettik bir dönem. Boya işi yapmak için ben inşaata girdim. Yani bu görmüş olduğum ahşapların boyama işlerini yapıyordum. Tadilat işlerini başladım. Babamdan, abimden gördüğüm şekilde makineleri kullanmaya başladım. Sonrasında tamamıyla kendimi inşaat alanında buldum.’’

Mesleğin kadınlar için zor olduğunu belirten Çalıkbaş,’’Bunu kabul ediyorum ama imkansız değil. Gerçekten kadınlar istediği sürece her şekilde her yerde çalışabileceklerini kabul ediyorum ve ben bunun en büyük ispatıyım diyebilirim” dedi.

Taş duvar, duvar derzi, kırım işlemi, harç ve ahşap işlemlerini yapabildiğini kaydeden Çalıkbaş, babasından sonra da bu mesleği sürdürmeyi hedeflediğini belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: