EHLİYETİ İPTAL EDİLDİ

EHLİYETİ İPTAL EDİLDİ

KARABÜK’te, yeni yılın ilk saatlerinde yapılan trafik denetiminde 0.21 promil alkollü çıkan sürücü adayı Erhan Ç.’nin ehliyeti iptal edilerek, 1228 TL ceza kesildi. Erhan Ç., ise alkollü olmadığını ileri sürdü.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yeni yılın ilk saatlerinde kentin 2 noktasında alkol denetimi yaptı. Seyir halindeki otomobilde alkol alındığı ihbarı yapılan otomobil kontrol noktasında durduruldu. Polis, sürücünün yanında bulunan arkadaşının önündeki torpidoda bardakta alkol ve yanında da meyve gördü. Polisin ‘imha’ et onu demesi üzerine sürücü alkol bulunan bardağı yola dökmek istedi, ancak arkadaşı elinden alıp ‘Tamam biz imha ederiz onu abi’ dedi ve tekrar torpiodonun üzerine koydu. Bir süre sonra ise bardaktaki alkolü yola döktü. Polis, alkollü olmadığı belirlenen sürücünün arkadaşını uyardı.

EHLİYETİ İPTAL EDİLDİ

Kontrol noktasında durdurulan kamyonetten inen Erhan Ç., ise 0.21 promil alkollü çıktı. Sürücü adayı olduğu öğrenilen Erhan Ç., ayran içip döner yediğini, alkollü olmadığını ileri sürdü. Polisin kamyonet cinsi araçlarda alkol sınırının 0.20 üzeri olmayacağını, Karabük Sulh Ceza Mahkemesi’ne giderek cezaya da itiraz edebileceğini söylediği Erhan Ç., ’’0.21 alkol mü? 0.51 ile 0.21 arasında ne değişiyor. Alkol yok diyorum sana. 0.21 promil ile otomobil kullanabiliyorsun, kamyoneti kullanamıyorsun. Kurala bak, ben anlamıyorum. Yeniden sınava girip ehliyet alacakmışım. Nedir bu ya. Benim arabam kamyonet mi abi? Bildiğin cip.’’dedi.

Ehliyeti iptal edilen Erhan Ç’ye, 1228 TL ceza kesildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: