DÜNYANIN EN UZUN KADINI RUMEYSA KONUŞTU

DÜNYANIN EN UZUN KADINI RUMEYSA KONUŞTU

KARABÜK’ün Safranbolu İlçesi’nde, 2 metre 15 santim boyu ile dünyanın  en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabına giren Rumeysa Gelgi(24),’’ Farklı olmak sandığınız kadar kötü bir şey değil. Sizi hiç ummadığınız başarılara götürebiliyor.’’ dedi.

Doğuştan ‘Weaver Sendromu’ rahatsızlığı nedeniyle boyu hızla uzayan ve 2014 yılında 17 yaşındayken dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Rumeysa Gelgi, yeniden Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. 2 metre 15 santim boyu ile dünyanın en uzun boylu kadını olan Rumeysa Gelgi, evinin bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Rumeysa  Gelgi, dünyanın en uzun boylu kadını unvanını almasının kendisi için çok büyük bir gurur olduğunu belirterek,’’2014 yılında dünyanın 18 yaş altı en uzun genç kızı unvanına da sahiptim zaten. Bu yıl ben dünyanın en uzun boylu kadını unvanına sahip olmak için  Guinness Rekorlar Kitabına başvuru yaptım.  Sonrasında bir ölçüm sürecimiz oldu ve rekorum onaylandı. Geçtiğimiz hafta resmi sertifika takdimi gerçekleşti ve dün tüm dünyaya duyuruldu. Dünden bu yana gerçekten çok yoğun bir programım oldu. Tabii ki bu ilgi ve destek beni çok mutlu ediyor, motive ediyor. Bunun için çok gururluyum.  Herkese çok teşekkür ediyorum. Şu anda yaşayan en uzun boylu kadın ve dünyanın en uzun boylu erkekte Türkiye’de. Türkiye bu 2 unvana da sahip. Güzel bir tesadüf oldu diyelim. ’’dedi.

Farklılıkların ve dezavantaj gibi görünen şeyleri insanın kendi isteği ve çabasıyla avantaja çevirebileceğini düşündüğünü ifade eden Gelgi,’’Farklı olmak sandığınız kadar kötü bir şey değil. Sizi hiç ummadığınız başarılara götürebiliyor. Şahsi olarak farklılıkların ve dezavantaj gibi görünen şeylerin insanın kendi isteği ve çabasıyla avantaja çevirebileceğini düşünüyorum. Benim yaptığım şeyde tam olarak buydu. Çok nadir olan sendromumu ve bunun bana getirdiği uzun boyu, hızlı büyümeyi kendim için bir avantaja çevirerek, 2 kes dünya rekortmenliği unvanına sahip oldum.’’ diye konuştu.

Gelgi, geleceği ile ilgili ise şöyle dedi: ’’Eğitimimi Wep Geliştirme üzerine aldım. Kısa bir süre önce de bitti. Şu anda bir ön-yüz geliştiricisiyim. Yakında umuyorum ki çalışmaya başlayacağım. Bunun içinde çok mutluyum. Hayal ettiğim bir bölümdü, bir sektördü.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: