‘DÜNYA PANDEMİDEN ÇIKTI AMA YENİ BİR BELİRSİZLİK DÖNEMİNE GİRDİ’

‘DÜNYA PANDEMİDEN ÇIKTI AMA YENİ BİR BELİRSİZLİK DÖNEMİNE GİRDİ’

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar, ’’Bütün dünya pandemiden çıktı ama yeni bir belirsizlik dönemine girdi. Özellikle bütün dünyada emtia fiyatlarında, enerji fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar ve belirsizlikler hakikaten zorlayıcı. Ama biz tedarikle alakalı farklı kaynaklardan, farklı ülkelerden, farklı kıtalardan tedarik sağlayabiliyoruz. ’’dedi.

Bayraktar, Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılan Kardemir’in 27.Olağan Genel Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bayraktar, Rusya ve Ukrayna Savaşı nedeniyle ham madde bulmakta sıkıntı yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili yöneltilen soru üzerine şöyle dedi:’’ Bütün dünya pandemiden çıktı ama yeni bir belirsizlik dönemine girdi. Özellikle bütün dünyada emtia fiyatlarında, enerji fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar ve belirsizlikler hakikaten zorlayıcı. Ama biz tedarikle alakalı farklı kaynaklardan, farklı ülkelerden, farklı kıtalardan tedarik sağlayabiliyoruz. Şu an için böyle bir sıkıntımız yok ama ümit ediyorum tüm dünya için aslında bu sıkıntılar kısa bir zamanda daha hal yoluna girer.’’

Bayraktar, Kardemir’in ihracata yönelik yöneltilen bir soru üzerine ise, ’’Kardemir’de ihracat hedefi bizim önümüzdeki dönemde stratejik hedeflerimiz arasında en önemli hususlardan bir tanesi. Daha katma değerli ürün ve özellikle yeni pazarlar, direkt ihracat kabiliyetimizi geliştirmek için bir çaba içerisindeyiz. ‘Geleceğin Kardemir’i nasıl olmalı? derseniz bunu söyleyebiliriz. Tabii bunun lojistik imkanlarının da hazırlanması lazım. Ama şunu görüyoruz; sadece Türk demir ve çelik sektörü için değil genel anlamda dünyada yaşanan temel problem, işte bu tedarik zincirindeki kırılmalar, bozulmalar. Dünyanın belli üretim merkezlerine ihtiyacı daha yoğun bir şekilde ortaya çıkardı. Bugün sadece çelik sektöründe değil, diğer bütün sektörlerde otomotivde olsun enerjide olsun. Netice itibarıyla şuna ihtiyaç var; dünyada, bir tane tedarikçi olduğu zaman bütün sistem bozulmaya uğruyor. Onun için Türkiye gibi sanayisi güçlü olan, güçlü mühendisliği olan, teknik eleman kabiliyeti yüksek olan ülkelerin daha öne çıkacağı bir döneme doğru inşallah gidiyoruz. Bunu fırsata çevirebiliriz diye düşünüyorum.’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: