‘DIŞ TİCARET ELÇİLERİ’ KELTEPE KAYAK MERKEZİ’Nİ GEZDİ

‘DIŞ TİCARET ELÇİLERİ’ KELTEPE KAYAK MERKEZİ’Nİ GEZDİ

KARABÜK Üniversitesi (KBÜ) ile Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliğinde yürütülen “Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi” kapsamında Keltepe Kayak Merkezi’ne gezi düzenlendi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile Karabük Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, tarafından geçen yılın Ekim ayında imzalanan ‘Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi’ protokolü kapsamında Karabük Üniversitesi öğrencileri Keltepe Kayak Merkezi’ni gezerek eğlendi.

KBÜ, TSO ve 3 Nisan Karabük Bilim ve Araştırma Derneği iş birliğinde yürütülen ‘Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi’ ile Türkiye’nin en fazla uluslararası öğrencisine sahip şehirlerden biri olan Karabük’te öğrencilerin kent hayatına aktif katılımı, toplum tarafından benimsenmesi, öğrencilerin ülkeleri ile Türkiye ve Karabük arasında ticaret hacminin artırılması amaçlanıyor.

2021-2022 akademik dönemi içerisinde Türk öğrenciler ve uluslararası öğrencilerin başvurabileceği programın ilk ayağında seçilen 500 öğrenci dış ticaret, e-ihracat, ticari hukuk, KVKK gibi konularda 60 saatin üzerinde bir eğitimden geçti. Bu eğitimin ardından başarılı olan öğrenciler arasından başvuran 50 öğrenci Karabük TSO tarafından üyelerin de iş birliğiyle saha ziyaretleri kapsamında Karabük’teki ticari ve sanayii tesis, kuruluş ve kurumlarını yakından tanıyacak, ihracat süreçlerini yakından gözlemleyebilecek. En başarılı öğrencilerin istihdamı ve uzun dönemli stajları için kuruluşlarla ortak çalışma yapılacak. Öğrenciler bu süreçte Karabük’ün ilçelerini, doğasını, kültürel yapısını tanıyacakları gezi programlarına ve kültürel etkinliklere de dahil edilecekler.

‘BİR TİCARET ATAŞESİ OLMALARINI ARZU EDİYORUZ’

KBÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, şöyle dedi: “Projede yer alan öğrencilerimizin Türkiye ile kendi ülkeleri arasında bir kültür elçisi olmaları değil, aynı zamanda bir ticaret ataşesi olmalarını da arzuluyoruz. Hem kentimizin ekonomik kalkınması hem ülkemizin ekonomik kalkınması hem de kendi ülkelerinin ekonomik kalkınması açısından bunu çok önemsiyoruz.’’

‘HEM İLİMİZİN HEM DE ÜLKEMİZİN DIŞ TİCARETİNİN GELİŞTİRİLMESİNDE FAYDA ALACAĞIMIZI GÖRDÜK’

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cem Biçen de, ’’Bu arkadaşlarımızdan hem ilimizin hem de ülkemizin dış ticaretinin geliştirilmesinde fayda alacağımızı gördük ve onlarla ortak dış ticareti geliştirmek amaçlı bir çalışma yapmayı planladık. Bu projeyi geliştirdik. ’’dedi.

‘ÖĞRENDİKLERİMİ UYGULAYARAK E-İHRACATA BAŞLADIM’

İşletme Fakültesi Girişimcilik bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Çadlı Muhammed Fadulahmet  ise, “Daha önceden de ticaretle ilgilenen birisi olarak bu proje benim için çok fayda sağladı. Bu projeye katıldıktan sonra da öğrendiklerimi uygulayarak e-ihracata başladım. Ben giyim sektörü ile ilgilenen birisi olarak bu sektörü seçtim ve bu sektör üzerinde ticaret yapmaya başladım.” diye konuştu.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: