DİNA’NIN ÖLÜMÜNDE 3.KEZ SERBEST BIRAKILDI, YENİ DİLİLLERE ULAŞILDI

DİNA’NIN ÖLÜMÜNDE 3.KEZ SERBEST BIRAKILDI, YENİ DİLİLLERE ULAŞILDI

KARABÜK’te, Filyos Çayı’nda cesedi bulunan Gabon uyruklu 17 yaşındaki Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 3. kez gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.A., bir kez daha adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunan Karabük Üniversitesi (KBÜ) Makine Mühendisliği Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Ibouanga’nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, 3’ü yabancı uyruklu 8 kişi İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden  B.Y., Y.Y., J.A.N., C.J.A.N. ve W.M.K. savcılık sorgularının ardından, S.Ç., İ.Ç. ve D.A. çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmayla ilgili ise yeni delillere ulaşıldığı öğrenildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları güvenlik kameraları  incelemelerinde Dina’nın 100. Yıl Mahallesinden D.A.’nın aracına bindiği ve Yeşil Mahalle’deki Karabük Valiliği önünde araçtan atladığını belirledi. Daha sonra üniversite öğrencisinin çevre yolundaki tellerden atlayıp dere kenarına indiği tespit edilirken, araç sürücüsü D.A.’nın da Demirçelik kavşağından dönüş yapıp dere kenarına gittiği belirlendi. Bu gelişmelerin ardından D.A. yeniden gözaltına alınarak işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Üçüncü kez hakim karşısına çıkan D.A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer yandan Dina’nın ölümüyle ilgili Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelen Afrikalılar eylem düzenledi.

Gabonlu siyasetçiler de Dina’nın soruşturmasını adım adım takip ettiklerini açıkladı. Gabonlu siyasetçiler, “Türkiye’de genç bir öğrenci davası var. Türkiye’deki Gabon Büyükelçiliği ile günlük olarak adım adım takip ettiğimiz bir dosyadır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: