DEPREMZEDE  YUSUSF KAĞAN, OKUL BİRİNCİSİ OLDU

DEPREMZEDE YUSUSF KAĞAN, OKUL BİRİNCİSİ OLDU

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan depremzede Yusuf Kağan Alphan, okulunu birinci olarak bitirdi. Karnesini ve takdir belgesini Kaymakam Şaban Arda Yazıcı’nın elinden alan Yusuf Kağan,’’ Gelecekte yazılım mühendisi olmak istiyorum, Selçuk Bayraktar gibi olmak istiyorum’’ dedi.

Safranbolu ilçesinde 11 bin 222 öğrenci karne sevinci yaşadı. Kanuni Ortaokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı Albay Dr. Yusuf Küçükbaşol ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş katıldı. Sınıfları ziyaret eden Kaymakam Yazıcı öğrencileri tebrik ederek karne ve hediyelerini verdi.

6 Şubat 2023 tarihinde Adıyaman’da meydana gelen deprem sonrası Karabük’e gelen Ebru ile Murat Alphan çiftinin oğlu Yusuf Kağan 8. Sınıfı okul birincisi olarak bitirmenin gururunu yaşadı. Türkiye geneli girdiği deneme sınavlarında çok sayıda ülke birinciliği olan Alphan’a Takdir Belgesi ile karnesini Kaymakam Yazıcı’nın elinden aldı.

BAŞARILARILARIYLA BİZLERİ GURURLANDIRDI

Kaymakam Yazıcı, “Bugün aramızda depremzede öğrencilerimiz de vardı. Ben Adıyaman’da 2 ay boyunca görev yapmıştım. Orada da bir depremzede ailemizle tanışmıştım. O depremzede ailemizin gururu yavrumuz gencimiz Yusuf Kağanımız da bugün burada yanımızda. Sağ olsun Yusuf Kağanımız başarılarıyla bizleri gururlandırdı. Okulumuzu birincilikle burada bitirdi” dedi.

Yusuf Kağan Alphan ise, okula adaptasyon noktasında kurumların ve arkadaşlarının kendisine yardımcı olduğunu ifade ederek, “Okulu birinci olarak bitirdiğim için çok mutluyum. Sınavda hedefim 500 puandı ama olmadı. İki yanlışım çıktı. İçimde güçlü bir çalışma isteği var. Azmim çok fazla, hiç yılmadım. Depremden sonra burada ev tuttuktan sonra ailem bana kendi odamı hazırladı. Çalışmalarıma devam ettim. Gelecekte yazılım mühendisi olmak istiyorum, Selçuk Bayraktar gibi olmak istiyorum’’ diye konuştu.

Alphan, 2 yıl önce Rusya federasyonunun ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nda dünya üçüncüsü olmaya hak kazandığını belirtti.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: