DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

KARABÜK’te senaryo gereği 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan 2 katlı binanın enkazı altında kalanlar ile kimyasal sızıntı olan hastanede mahsur kalanların kurtarılması için Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ‘Karabük Afet Müdahale Planı Yerel Düzey Saha Tatbikatı’ gerçekleştirildi.

Adatepe Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan evlerin olduğu bölgede yapılan deprem tatbikatına 120 personel katıldı. Senaryo gereği 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından harekete geçen ekipler, enkaz altında kalan 3 kişiyi arama kurtarma köpeği, görüntülü kamera sistemi ve ortam dinleme cihazlarıyla yerlerini tespit ettikten sonra yaralı olarak kurtardı. Binanın 2’nci katındaki yaralı sedyeye konularak halat yardımıyla aşağıya indirildi. Deprem sonrası çıkan binadaki yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Hastanede ise hasar oluştu, laboratuvar kısmında kimyasal sızıntı oluştu. Gazdan etkilenenlere oksijen maskesi takıldıktan sonra hastaneden çıkarıldı. Personel ve hastalar tahliye edildi. Hastanenin çatısında mahsur kalan 1 kişi ise itfaiye merdiveni yardımıyla indirildi. Ambulanslara taşınan yaralılar, antrenman sahasına kurulan sahra hastanesine götürülerek tedaviye alındı.

Başarılı geçen tatbikatın ardından AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay şöyle dedi:’’ Karabük’ün Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda yer aldığını belirterek, “Bu fay hattında Karabük’ü en çok etkileyen deprem 1944 yılında olmuştu. O depremde 359 vatandaşımız hayatını kaybetti. 20 bin 865 adet bina yıkıldı. 5 bin de yaralımız vardı. Tabii ki depremler ülkemizin gerçeği. Her zaman oluyor ve olmaya da devam edecek. Bizler de her daim hazır olmak durumundayız. Müdahale gücümüzü pekiştirmek için tatbikatlarımızı yapıyoruz.”

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: