DEPREM İÇİN KULLANACAĞIZ DENİLEN 185.9 MİLYAR TL’YE NE OLDU?

DEPREM İÇİN KULLANACAĞIZ DENİLEN 185.9 MİLYAR TL’YE NE OLDU?

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, AKP’nin memur maaşları ve bazı vergilerde artış öngören torba teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri şurasında toplanan vergiler ve yapılan kampanyalardan toplanan paraların maliyetini vererek iktidara yüklendi.

1999 Marmara Depremi’nin ardından 23 yıldır toplanan 88 milyarlık özel iletişim vergisiyle yapılabilecek konut sayısı hesabını açıklayan Millet Akay, “TOKİ’nin bina metrekare inşaat maliyetleriyle ilgili olarak hesaplandığında 85 metrekarelik 214 bin konut yapılabiliyor. 119 metrekarelik bir konut yaptığımız zaman da 153 bin konut yapılabiliyor” dedi.

DEPREM İÇİN KULLANACAĞIZ DENİLEN 185.9 MİLYAR TL’YE NE OLDU?

Akay şöyle devam etti:’’ “Bundan yıllar önce 99 yılındaki Marmara depremi neticesinde özel iletişim vergisiyle ilgili olarak 2000-2023 yılları arasında toplanan toplam vergi gelirleri yani özel iletişim vergisi olarak 88 milyar. Yine, bunun akabinde imar affıyla ilgili toplanan yaklaşık 23 milyar 523 milyon. Türkiye Tek Yürek kampanyasıyla toplanan 74 milyarlık bir rakam var. Bu rakamların toplamı da 185,9 milyar yapıyor. Özel İletişim Vergisi’nden toplanan parayla yapılacak konut sayısına ilişkin veriler paylaşan Milletvekili Akay, “Özel iletişim vergisi olarak toplanan 88 milyarlık parayla ne kadar bir bina inşaatı yapılabileceği, konut inşaatı yapılabileceğinin rakamlarını vereceğim. TOKİ’nin bina metrekare inşaat maliyetleriyle ilgili olarak hesaplandığında 85 metrekarelik 214 bin konut yapılabiliyor. 119 metrekarelik bir konut yaptığımız zaman da 153 bin konut yapılabiliyor; bunlar çok ciddi rakamlar.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: