COĞRAFİ İŞERETLİ ÇAVUŞ ÜZÜMÜ HASADI BAŞLADI

COĞRAFİ İŞERETLİ ÇAVUŞ ÜZÜMÜ HASADI BAŞLADI

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde ince kabuklu, hoş kokusu, lezzeti ve kendine has aroması ile coğrafi işaret tescilli çavuş üzümünün hasadına başlandı.

İlçeye bağlı Yazıköy köyünde uzun süredir üzüm yetiştiriciliği yapan Emine Özkan’ın bağında hasat programı düzenlendi. Programa Vali Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Ak Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ile İl ve ilçe protokol üyeleri eşlik etti.

‘ARTIK BUNU GÖSTERME ZAMANI GELDİ’

Vali Gürel, şöyle dedi: ’’Yöremize has olan, bize ait olan coğrafi işaretini aldığımız ürünlerimizin artık bundan sonra belli bir belge karşılığında pazarlara sunulması ve onun o şekilde olduğunu alıcıyı da bir şekilde ispatlamamız gerekir. Lokumda, safranda, maniye domatesinde ve üzümde bunu bu şekilde korumamız lazım. Aksi takdirde bizim ürünümüz bozularak geleceğe taşınacaktır ki hiçbir anlamı kalmayacak, yöresel tatlar maalesef korunmamış olacak.’’

Safranbolu’nun turizm şehri olduğuna dikkat çeken Vali Gürel, ’’Artık dünyada ön plana çıkan tarım ürünlerinin turizm maksatlı kullanılması. Safran ekiminde ve hasadında bu şehrimizde bunlar yaşanmakta. Maniye domatesimizde ve çavuş üzümümüzde de artık bunu gösterme zamanı geldi. ’’diye konuştu.

‘ÇAVUŞ ÜZÜMÜ DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR’

Çiftçi Emine Özkan ise ’’Bizim bu yörenin en güzel üzümü çavuş üzümü. Daha çok çeşit güzel üzümlerimiz var ama özellikle çavuş üzümünü daha çok tercih ediliyor. Daha ince kabuklu, daha hoş kokulu. Sirkesi,  pekmezi daha bol olan bir çeşidimizdir. Üzümden de, veriminden de, yaptığımızdan da memnunuz. Her şey güzel gidiyor.’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: