CHP’Lİ AKAY:’İKTİDARIN KARABÜK’E GEREKLİ BÜTÇELERİ AYIRMASI GEREKİYOR’

CHP’Lİ AKAY:’İKTİDARIN KARABÜK’E GEREKLİ BÜTÇELERİ AYIRMASI GEREKİYOR’

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay,’’ iktidarın yapacağız, edeceğiz demeden önce Karabük’e gerekli bütçeleri ayırması gerekiyor’’ dedi.

Akay, geçtiğimiz günlerde Karabük’e gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Tunç’un gerçeklerden uzak söylemlerine tepki gösteren Milletvekili Akay, iktidarın yapacağız, edeceğiz demeden önce Karabük’e gerekli bütçeleri ayırması gerekiyor’’ dedi.

Bakanlıkların GAR alanına taleplerinin arttığına dikkat çeken Akay, “Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç, Cumhuriyet kenti Karabük’e hoş geldi. Bir bakan geliyor GAR arazisinin yeşil alan olacağını söylüyor başka bir bakan geliyor o alanın bir köşesine de adliye yapılacağını söylüyor. Görüyoruz ki TCDD’ye ait arazi bir türlü paylaşılamıyor’’ diye konuştu.

Karabük Adalet Sarayı projesinin 2024 yılı yatırım programında olmadığına dikkat çeken Milletvekili Akay, şöyle dedi: “Adalet Bakanı Sayın Tunç Karabük Adliye Sarayı’nın yapımını 2024 Yılı Yatırım Programı için “teklif ettiklerini” ifade etmiş fakat görüyoruz ki tekliflerinin takipçisi olmayı unutmuş. Sayın Bakan’a hatırlatmak isteriz, 2024 yılı yatırım programı açıklandı ve o programda Adliye Sarayı’nın projesi yok. Yani 2024 yılında Adliye Sarayı’nın inşasına başlanmayacak. Sayın Bakan’ın bu niyeti umarım 2025 yılında nihayete kavuşur.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: