CENAZESİNİN İSTANBUL’A GÖNDERİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

CENAZESİNİN İSTANBUL’A GÖNDERİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

KARABÜK’te, Filyos Çayı’nda ölü bulunan Gabon uyruklu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın (17) cenazesinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ortaya çıktı. Ailenin avukatı Kerim Bahadır Şeker, ‘’Karabük’teki soğuk havalarda maksimum eksi 4 dereceye ulaşılabildiği, İstanbul’da ise eksi 18 derecelere ulaşılabildiği için gönderildiği söylendi. Biz bunun kesinlikle hukuka aykırı ve mesnetsiz olduğunu düşünüyoruz’’ dedi.

Geçen 26 Mart’ta Karabük – Zonguldak kara yolu Yeşilköy köyü mevkiinden geçen Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunan Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Ibouanga’nın ölümüyle ilgili soruşturma sürdürülürken, cenazesi geçen 11 Nısan’da Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ortaya çıktı. Ailenin avukatı Kerim Bahadır Şeker, cenazenin Gabon Büyükelçiliği ve ailesine haber verilmeden İstanbul’a gönderilmesinin hukuka aykırı olduğunu savundu.

Şeker, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün 71 sayılı genelgesine göre Türkiye’de hayatını kaybeden yabancıların cesedinin ne yapıldığının büyükelçiliklere bildirilmesi gerektiğinin zorunluluk olduğunu belirterek,’’ Cuma günü Başsavcılığı, aile ve büyükelçilikle birlikte ortak karar sonucu salı günü cenazenin alınacağını ifade etmek üzere aradık. Kendileri tarafından sözlü olarak bize verilen bilgide 11 Nisan’da, Dina’nın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ifade edildi. Karabük’teki soğuk havalarda maksimum eksi 4 dereceye ulaşılabildiği, İstanbul’da ise eksi 18 derecelere ulaşılabildiği için gönderildiği söylendi. Biz bunun kesinlikle hukuka aykırı ve mesnetsiz olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Şeker ayrıca, Dina’nın cenazesinin taşınmasının zaruri olması durumunda kanunen Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: