MUCİZE BİTKİDEN YAPILAN MACUN VE TATLI DAĞITILDI

MUCİZE BİTKİDEN YAPILAN MACUN VE TATLI DAĞITILDI

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde ‘5.Safran Festivali’ etkinlikleri kapsamında vatandaşlara safranlı macun ve zerde tatlısı dağıtıldı.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Safranbolu’da bu yıl 5.düzenlenen ‘Safran Festivali’ etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı. Karabük Belediyesi Bandosu eşliğinde Şehitler Anıtı’ndan başlayan kortej yürüyüşü, Kazdağlı Meydanı’nda sona erdi. Turistler, yürüyüşü cep telefonlarının kameralarıyla görüntüledi. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

TURİZMİN ANA KAYNAKLARINDAN BİRİ HALİNE GELMİŞ DURUMDA

Karabük Valisi Fuat Gürel, ‘’İlimizde safran üretimi 29 çiftçimizle 8 köyümüzde 58 dekarlık bir alanda üretimi yapılmakta. Tahmini 25-27 kilogram civarında bir safran hasadı, ürünü bekliyoruz. Her geçen yıl bu üretim artıyor. Bu önümüzdeki süreçte çok daha artarak devam edecek. Çünkü ne kadar bir ürünle ilgilenirseniz, o ürün size bir o kadar daha gelir getirir, önemi artmış olur. Geçenlerde konak işletmecileriyle bir toplantı yaptık. Özellikle safran hasadından kaynaklı ilçemize son günlerde çok yoğun bir girişten bahsettiler. Turizmin ana kaynaklarından biri haline gelmiş durumda. Safranbolumuzu1 milyondan fazla insanın ziyaret ettiğini biliyoruz. İnşallah bu safran hasadı ve safran ekilmesi etkinlikleriyle bunu çeşitlendirmiş ve gelecek insan sayısını da arttırmış olacağız.’’ dedi.

Halk oyunları gösterisi sunuldu. Daha sonra 1640-1648 yılları arasında Kazasker olan Safranbolulu Cinci Hoca’nın yaptırdığı hamamın çatısında temsili ‘Cinci Hoca’ vatandaşlara safranlı macun dağıttı. Ardından kazanlarda kaynatılan zerde tatlısı vatandaşlara dağıtıldı.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: