CANLI KUKLA PERFORMANSI KEYİFLİ ANLAR YAŞATTI

CANLI KUKLA PERFORMANSI KEYİFLİ ANLAR YAŞATTI

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde proje kapsamında sergilenen canlı kukla performansı yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olurken, keyifli anlar yaşattı.

Karabük Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) tarafından desteklenen, proje yürütücülüğünü Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Asuman Özdemir’in, araştırmacılığını Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur ve eğitmen kukla sanatçısı Cansu Akdeniz’in yaptığı, “Performans Çalışmalarında Öğrenci Algısının Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi” projesi kapsamında düzenlenen “Kukla Yapım Atölyesi”, projede yer alan 12 öğrencinin katılımıyla 2 Mayıs’ta başladı.

10 gün süren atölye çalışmalarında karakterlerin belirlenmesi, hikayeyi beden ile canlandırma, karakter çizimlerinin kukla olarak teknik analizleri, çamur ile karakter kafa çalışması, kağıt tutkal çalışma, papier mache çalışması, beden için sünger ile çalışma, kukla birleşim süreci, kostüm ve boyama süreci, interaktif çalışma sürecine hazırlık gibi aşamalar ele alındı.

Projede yer alan 12 öğrenci, Kukla Yapım Atölyesinde 10 gün süren yoğun çalışmanın ardından tasarladıkları kuklalar ile UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun tarihi sokaklarında “Öğrenci İnteraktif Kukla Performansı” ve “Üç Günlük Dünyada Bir Muhsin Bey” performansı sergiledi.

Dr. Öğr. Üyesi Asuman Özdemir, Etnomüzikolog Gabriel Meidinger ve kukla sanatçısı Cansu Akdeniz ve 12 öğrencinin sergiledikleri performans, Tarihi Çarşı’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olurken izleyenlere keyifli anlat yaşattı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: