ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ KUTLADIK

ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ KUTLADIK

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Karabük’te de tören düzenlendi.

5000 Evlet Mezarlığındaki şehitlikte düzenlenen törene Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şube Başkanı Sabri Özer, Karabük Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Hilmi Öksüzoğlu, emniyet güçleri ve askeri personel katıldı.

Törende ilk olarak 5000 Evler Şehitliğindeki anıta il protokolü tarafından çelenk bırakıldı. Çelenk sunumunun ardından  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıl dönümü sebebi ile saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 5000 Evler Merkez Cami imamı Hüseyin Lütfi Ersoy tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dua edildi. Tören protokol üyelerinin şehitlerin mezarlarına karanfil bırakması ile sona erdi.

 

Safranbolu şehit mezarlığında da 8 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni düzenlendi.

Çelenk bırakma törenine Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı J.Kd. Alb. Hasan Başkök, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Emniyet Müdürü Aydemir Şahin katıldı.

Çelenk bırakıldıktan sonra Şehitlerimiz için önce saygı duruşunda bulunuldu hemen ardından istiklal marşı okundu. Çelenk bırakma töreninden hemen sonra Şehidimiz Ömer Bilal Akpınar’ın mezarı başında il müftüsü İsmail Temur eşliğinde dua okundu ve duanın ardından tören sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: