20 YILDIR DOĞADAKİ AĞAÇLARI AŞILIYOR

20 YILDIR DOĞADAKİ AĞAÇLARI AŞILIYOR

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde imam Ahmet Meçe(43), 20 yıldır vatandaşların bahçesindeki ve doğadaki ağaçları aşılıyor. Meçe,’’ Aşılama yaptığım ağaçların meyvelerinden herkes faydalanacak. Allah bana ömür verdiği müddetçe bu güzel faaliyete devam etmeyi düşünüyorum. ’’dedi.

Cemal Caymaz Mahallesi Değirmencioğlu Camii imamı 2 çocuk babası Ahmet Meçe, vatandaşların bahçesindeki ve doğadaki ağaçları aşılıyor. Meçe, ağaç aşılamayı mesleği gibi zevkle sürdürüyor.

‘HOBİ OLMAKTAN ÇIKIP HASTALIK DERECESİNE ULAŞTI’

20 senede binlerce ağaca aşılama yapan Meçe,’’20-25 sene önce Çerçen köyünde Mehmet Güler abim ‘sana çok faydalı bir hobi öğreteyim’ dedi. Kendi bahçemdeki ağaçlara aşılama yapmaya başladım. Sonrasında ise kendimi geliştirdim ve bu hobi olmaktan çıkıp hastalık derecesine ulaştı. ’’dedi.

‘KALİTELİ MEYVE ALABİLMEK İÇİN AŞILANMASI GEREKİYOR’

Niçin ağaçlara aşı yaptığını soranların olduğuna işaret eden Meçe, ’’Kendiliğinden yetişen ağaçların yüzde 75’i asıl meyveyi vermiyor. Pazarda, markette gördüğünüz meyvelerin hepsi aşılanmış ağaçlardan elde edilen meyveler. Onun için kendiliğinden yetişen ağaçlarda kaliteli meyve alabilmek için kesinlikle aşılanması gerekiyor. ’’diye konuştu.

‘MEYVELERİNDEN HERKES FAYDALANACAK’

Ağaçlara aşılama yaptığı için olumlu tepkiler aldığını ifade eden Meçe, ‘’Sadece kendi mahallemde değil köylerde, yol kenarlarında, okul bahçelerinde kendiliğinden yetişmiş meyve vermeyen ağaçları meyve verir hale getiriyoruz. Çok güzel tepkiler, geri dönüşler alıyoruz. Aşılama yaptığım ağaçların meyvelerinden herkes faydalanacak. Allah bana ömür verdiği müddetçe bu güzel faaliyete devam etmeyi düşünüyorum. ’’şeklinde konuştu.

MAHALLE SAKİNİ SEZAİ ÖZAY:’HER GÖRDÜĞÜ YABANİ AĞAÇLARI AŞILAYIP MEYEVEYE DÖNÜŞTÜRÜYOR’

Mahalle sakinlerinden Sezai Özay da şunları söyledi:’’ Hocamız bahçelerimizdeki ağaçlara aşılama yaptı. Ellerine sağlık, çok güzel oldu. İnşallah seneye meyvesini yiyeceğiz. Allah razı olsun kendisinden. Hocamız sadece bizim bahçelerimizdeki ağaçları değil her gördüğü yabani ağaçları aşılayıp meyveye dönüştürüyor. Dağda, bayırda, kırda nerede olursa olsun gördüğü ağaçları aşılıyor. Ağaçlar da çok güzel meyve veriyor.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: